Fotó: gagarin.hu

Dél-Dunántúli Építőipari és Technológiai Klaszter támogatásával rendezte meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakmaismereti versenyét.

Az egy hónapig tartó, 3 fordulós versenyre 44 csapat nevezett a megye 30 iskolájából. A döntőbe két komlói csapat is bekerült. A Gagarin iskola első csapata 4., míg a második formáció a 7. helyen zárt.

A pályaorientációs versenyen baranyai iskolák 6-7-8. osztályos tanulói vettek részt. A cél az volt, hogy a hiányszakmaként jegyzett építőipari szakmákat megismertesse és megszerettesse a tanulókkal.

A verseny 1. fordulójában elméleti kérdésekre kellett on-line válaszolni, a 2. fordulóban egy kis ház makettjét készítették el a csapatok.

A Pollack M. Szakképzési Centrumban rendezett döntőben már csak 11 csapat versenghetett, ahol a 3 fős csapatok 10 standnál oldottak meg játékos, ügyességi feladatokat. Ennek során – többek között – tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik és laminált padló szakszerű lerakása, festő, mázoló feladat és fa alapanyagok vizsgálata szerepelt.

Eredmények: 1. Beremendi Általános Iskola 2. Sombereki Ált. Isk. 3. Berkesdi Ált. Iskola 4. Gagarin Komló I. (Balogh Norbert, Erdélyi Zoltán, Galambos Péter 6. osztályosok) és Pécsi Kovács Béla Általános Iskola … 7. Gagarin Komló II. (Császár Keve, Kis-Iván Ádám, Marcsek Péter 7. osztályosok) A komlói csapatok felkészítője Nagy István mentortanár volt.