Fotó: a 3. osztályosok mezőnye

Az 1986-ban tragikus körülmények között elhunyt tanár, logopédus, Montágh Imre tiszteletére rendeztek már sokadik alkalommal Kistérségi Montágh Imre Szépkiejtési Versenyt a Gagarin iskolában.

A több évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen alsó tagozatos tanulók bizonyíthatták be a zsűrinek, hogy ebben a korosztályban is vannak szépen beszélő, jól artikuláló gyerekek városunkban.

A program három részből állt. A 10 harmadikos és 12 negyedikes diák játékos nyelvtörő gyakorlattal melegített, majd két korcsoportban választott szépirodalmi szöveget mutatott be a szakértő zsűrinek. A verseny záró szakaszában a rendezők által összeállított ismeretterjesztő szöveget egy gyermekhíradó műsorvezetőjének bőrébe bújva adtak elő a gyermekek.

A jó hangulatú kistérségi verseny idén sem a helyezésekről szólt. A zsűri a szép beszéd mellett arra is kíváncsi volt, hogy miként találják fel a gyermekek magukat számukra szokatlan helyzetben is.

Ennek megfelelően több kategóriában is díjazták a versenyzőket. Így többek között a legjobban artikuláló, a legpontosabban olvasó, a legélvezetesebben előadó, a legszínvonalasabban előadó tanulók mellett a legjobb gyermekhíradós is oklevelet vehetett át.