Egyedülálló módon, hétvégi kiállítás-megnyitóval csempészett kultúrát a borongós szombat délutánba a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény.

István László első alkalommal állított ki városunkban. Az érdeklődők Steinerbrunner Győzőné intézményvezető segítségével pillanthattak be a festőművész szerteágazó életébe.

István László a fővárosban dekoratőrként, tervezőgrafikusként, majd rajztanárként élte a mindennapokat. Később, a 70-es években visszatért Pécsre, ahol illusztrátorgrafikusként az orvostudományi egyetemen kapott állást. Alkalmazott grafikái, kalligráfiai a világ számos pontjára és elismert személyeihez – dr. Szent-Györgyi Albert, Habsburg Ottó, Göncz Árpád – eljutottak. Grafikusként több könyvet és folyóiratot szerkesztett és illusztrált, többek között munkatársa volt a Komlói Újságnak is.

Érdekesség, hogy akvarell munkáinak nincs címe, mindenki a saját lelkivilágát vetítheti ki az alkotásokra, és nevezheti el azokat. Művei egy napig készülnek, a fehér festék, mint olyan, nem létezik a palettán. Az említett tónust a „vászon” fehérsége adja, és évek tapasztalata kell ahhoz, hogy a művész megőrizhesse a háttér tisztaságát.

Az akvarell festményekből álló kiállítást az érdeklődők egy hónapig tekinthetik meg a múzeum ideiglenes kiállítótermében.