Már hatodik önálló darabját mutatta be a nagyközönségnek a New Generation tánccsoport. A Retro ősbemutatójára februárban került sor.

A Retro című kétfelvonásos táncjáték előkészületei 2018 szeptemberében kezdődtek, amikor nemcsak a szöveg betanulása vagy a koreográfiák betanítása indult, hanem a díszlet elkészítése is, amit szintén saját maguk terveztek a csoport tagjai.

Az előadáson több mint 40 táncos lépett színpadra. Nem csak a komlói, hanem a csoport bonyhádi táncosai is szerepeltek. A darabot Császár Adrián, a csoport művészeti vezetője írta, rendezte és koreografálta. A díszlettel kapcsolatos elképzeléseket Császár Adrián és Vincze Csaba valósította meg. Az előadások megörökítésében Rákos Ildikó fotós működött közre.

Az ősbemutatóra február 22-én került sor a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, ahol a korábbi évekhez hasonlóan teltház fogadta a csoportot. Nem maradt el idén sem a siker. A produkciót a nagyérdemű vastapssal fogadta.

A csoport március 1-jén a Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban lép fel, ahol az előzetes hírek szerint szintén telt ház várja a darabot.

Akik lemaradtak a komlói ősbemutatóról, ne csüggedjenek. Március 29-én újból színpadra viszi a New Generation a Retro-t. Az előadásra a jegyek elővételben még kaphatók.

Császár Adrián művészeti elmondta, hogy a 2007-ben alakult tánccsoport továbbra is várja a lelkes csatlakozni vágyókat a Közösségek Házában.