A Vörösmarty utcában elhelyezett emléktáblák előtt Tomics Annamária, a Belső Tűz Egyesület vezetőjének megemlékező gondolatait hallgathatták meg a főhajtásra érkezők.

Az egyesületi vezető – mint minden évben – megemlékezett a cigányság elleni támadássorozatról, amely 2009-ben vette kezdetét. Az érintett helyszínek között szerepelt többek között Galgagyörk, Pilis, Nyíradony, Tarnabod és Nagycsécs. Annamária megemlékezett arról az 5 éves kisfiúról is, aki áldozatul esett az önkényes bosszúnak, mely részben saját sérelmek, konfliktusok és az olaszliszkai tragédiára vezethető vissza.

„Emlékezésünket azért tartjuk, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő, ember emberéletet ne vegyen el”– vallotta Tomics Annamária.

Végezetül a köszönet hangján fordult Polics József polgármesterhez és a képviselőtestülethez a támogatásért, illetve megköszönte a segítséget Orsós Ferenc „Gogen”-nek és nem utolsó sorban Jégl Zoltánnak, a táblák elkészítéséért.

Az emlékkőnél koszorút helyezett el a két szervező – Fekete Láng, Belső Tűz – egyesület, Polics József polgármester, a kisebbségi önkormányzat és a Generációk Egyesület.

A szervezők a megemlékezés után a Fekete Láng Tanodában vendégelték meg a megjelenteket.