A Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma idén is jelentős eszközfejlesztési beruházásokat hajtott végre.

A 2018/2019. tanévben két területen zajlottak jelentős fejlesztések: a speciális szakiskola sütőipari és gyorspékségi munkás (pék) képzésének modernizálását kezdte meg az iskola ipari minőségű kiflisodró, tésztakiosztó-gömbölyítő és dagasztógép beszerzésével. A gépi forgácsoló és a gépgyártástechnológiai technikus képzés eszközparkja pedig a meglévő 6 forgácsológép és a CNC-szimulációs terem fejlesztése mellett (szoftverlicenszek és oktatóprogramok beszerzése) egy Miniturn-120 CNC-esztergával gazdagodott.

Az iskola saját forrásból történt fejlesztések mellett a Német-Magyar Tudásközpont jóvoltából Heidenhain CNC-oktatási eszközök is a tanulók rendelkezésére állnak a második félévtől: 4 ITNC programozó műhely, valamint a hozzájuk tartozó DelCam és SolidWorks szoftverek segítik mostantól a CNC-programozási ismeretek tanítását és tanulását a kökönyösi intézményben.