A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén is elismerésekkel díjazta a Baranya megyében kimagasló gazdasági tevékenységet végző vállalkozókat, kézműveseket, a szakképzés és idegenforgalom terén dolgozókat. A kamara hagyományos éves üzleti estélyén több komlói személy és vállalkozás vehetett át elismerést. Forrás: pbkik.hu

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2018. évi komlói kitüntetettjei:

Jánosi Engel Adolf Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Jánosi Engel Adolf Díj kitüntetettje Rajnai Norbert.

Rajnai Norbert a RÁK Antenna Gyártó Kft. ügyvezetője. A vállalkozás 130 fővel dolgozik. Többek között műanyag fröccsöntő, festő, sajtoló, forgácsoló és szerszámkarbantartó részlegük van. 1992 óta autóipari beszállítók. Termékeik megtalálhatók a Suzuki, Opel és Porsche gépkocsikban, autósboltokban, valamint a szórakozás és a Vízi közmű területein. Az elmúlt időszakban biológiailag lebomló műanyagok ipari felhasználhatóságát célzó kutatás-fejlesztési projektet indítottak. A biológiailag lebomló gyártástechnológia jelentősen hozzájárulhat a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Komlói Szakképzési Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Schelb József.

Schelb József több évtizede adja át tudását a jövő nemzedékének, a Központi Gépüzemben számos tanuló került ki kezei alól, akik a mai napig megállják helyüket szakmájukban. A Heg-Tan Kft. tanműhelyének meghatározó pedagógusa, immár 5 éve. Gyakorlati tapasztalatait iskolarendszerű oktatás, illetve felnőttképzés keretében is továbbadja. Munkáját a következetesség, igényesség, pontosság jellemzi, a közösségért érzett felelőssége példaértékű.

Komlói Idegenforgalmi Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Faragó Endre.

Faragó Endre a Komlói Mini ZOO tulajdonosa. Hosszú évek munkáit követően a Komlói Állatkert 2016 októberében hivatalosan megnyitotta kapuit. A munkálatok és fejlesztések természetesen nem álltak le, az élőhelyek folyamatosan bővülnek, a területet próbálják egyre szebbé és otthonosabbá tenni, ember és állat számára egyaránt. Állatkertjükben jelenleg közel 60 állatfaj, 140 egyede él. A megnyitás óta egyre nagyobb az érdeklődés irántuk, a második évben közel háromszorosára nőtt a látogatottság. Az elkövetkező évekre sok fejlesztési ötletük és tervük van még.

A komlóiaknak az elismeréseket Ferenczy Tamás, a PBKIK komlói városi elnöke, valamint Polics József polgármester adta át.

Polics József polgármester a díjátadón hozzátette: büszkék vagyunk arra, hogy a városnak vannak olyan vállalkozásai, emberei, akik hozzájárulnak Komló hírnevének öregbítéséhez.