A Petőfi tér és környezetének fejlesztése, valamint a piac és vásárcsarnok rekonstrukciója mellett, az érdeklődő szemektől kicsit távolabb megtörténtek az első kapavágások a Juhász Gyula utca végén is.

A közelmúltban Komló Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Juhász Gyula utca végén található terület rehabilitációjára. A bányabezárások után országos problémává nőtte ki magát a hátramaradt bányaépületek kezelése.

A kivitelezők kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg zajlik, ami több hónapot vesz igénybe, azonban az önkormányzat saját költségén elkezdte megtisztítani a területet. Ennek értelmében a sűrű növényzettel átszőtt egykori bányaépület romjait – bontás előtt – visszafoglalta a város az anyatermészettől. A fás szárú növények gyökérzetének és az időjárási elemeknek a több évtizedes munkája életveszélyessé tette a vasbeton építményt, így bontása elkerülhetetlen.

Mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen a területen és ne közelítse meg az épületet!

Az egykor meddőt szállító drótkötélpályához tartozó épület bontása után a közművek kialakítása következik.  A beruházás következő lépcsőfoka a játszó- és irodaház felépítése lesz, majd a hozzá tartozó terület parkosítás annak érdekében, hogy a komlói családok birtokba vehessék Komló város egy „zöld szeletét”. A könnyebb megközelíthetőség érdekében az önkormányzat a Juhász Gyula utca aszfaltozását, vízelvezetését és közvilágítását is fejleszteni fogja a közeljövőben.