Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke és egyben a kolbásztöltő fesztivál egyik szervezője pár nap elteltével összegezte a jövőre jubiláló idei fesztivált.

Szarka Elemér HD

Összefoglaló gondolatok Szarka Elemér szervezőtől a IX. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválról.

Közzétette: Komlói Újság – 2019. február 14., csütörtök

Sikeresnek nevezte a IX. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált Szarka Elemér, a gasztronómiai nagyrendezvény szervezője. A 110 csapat – amely között Baranya megyéből, az ország számos pontjáról és határon túlról érkeztek – parádés hangulatot varázsolt a Komlói Sportközpontba. A kolbászok között pedig voltak hagyományosak és bátor újítások egyaránt, csakúgy, mint a táncparketten.

A komlói könyvtárban adott interjújában a köszönet hangján fordult a 93 segítő és támogató felé. Háláját fejezte ki a helyi cégeknek és vállalkozásoknak a felajánlásokért. Hozzátette: így lett ebből igazi városi fesztivál, melyet mindannyian kicsit sajátunknak érezhettünk.

Megemlítette a Rákos Ildikó Fotószalont, melynek képei is visszatükrözik azt az energiát, amivel a csapatok a megmérettetésre készültek – utalt itt az egyen pólókra, sapkákra, kötényekre és a töltést látványossá tevő „show-eszközökre”.

Szarka Elemér felhívta a figyelmet arra, hogy Komló ismét üzent a nagyvilágnak a közösségi médián keresztül, hogy milyen hangulatot tudnak teremteni a helyi közösségek. Cikkünk írásának idején az idei vágóképekkel felvértezett kolbászhimnuszunk 488 megosztással több, mint 60 ezer emberhez ért el. Számos médium átvette a videót, illusztrálva a kolbásztöltő egyedi hangulatát.

Kisebb árnyékot vetett a fesztivál utóéletére egy incidens is, mely a biztonsági szolgálat és a mulatozók között alakult ki, de állásfoglalást csak a biztonsági cég belső vizsgálata és a rendőrségi nyomozás lezárta után fognak tenni a szervezők. Ezzel kapcsolatban Komló Város Önkormányzata kiadott korábban egy közleményt.

A tizedik fesztiválból is kaptunk egy kis ízelítőt. A fesztivál hagyományos struktúrája mellett egy az elmúlt 9 év „kolbásztöltőiről” összegyűjtött anyagból – eredmények, ruhák, csapatnevek, fotók – rendezett kiállítás fogja paprikázni a hangulatot december és január hónapban. A szervező csapat – Steinerbrunner Győzőné, Steinerbrunner Győző, Kocsis Ferenc, Szilágyi Brigitta, Szarka Elemér – várja az építő jellegű kritikát, ötleteket, hogy a tizedik fesztivál még hangulatosabb legyen, illetve még jobban a miénknek érezhessük.