A IX. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál szervezőiként a város önkormányzata és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület is sajnálatát fejezi ki a hétvégi rendezvényen történt incidensek miatt.

A fesztivál rendjéért és a résztvevők biztonságáért egy minden szükséges engedéllyel és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozás volt a felelős, akik már öt korábbi rendezvényünkön működtek közre problémamentesen. A hétvégén azonban feltételezhetően nem megfelelően jártak el egyes esetekben. A történtek részleteinek tisztázására a biztonsági cég belső vizsgálatot indított, ennek időtartamára az érintett munkavállalóit felfüggesztette. Az ügyben továbbá rendőrségi vizsgálat is folyik. Ennek keretében a hatóság lefoglalta a sportcsarnok előtti térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek a csarnokon belül készített videókkal és fotókkal együtt remélhetőleg tisztázzák a történtekről keringő ellentmondásos információkat.

A szervezők és a biztosításért felelős cég vezetője egyaránt mélységesen sajnálja a történteket és elnézést kér minden érintettől. Az önkormányzat a további lépésekről és a biztonsági céggel való jövőbeni együttműködésről a belső vizsgálat és a rendőrségi nyomozás lezártát követően fog döntést hozni.

Komló Város Önkormányzata