Teljes erővel folyik a munka az épület belsejében. Az első lépésekben az egykori kenyérgyár teljes tatarozása történik meg a „piac és vásárcsarnok felújítása” elnevezésű projekt keretein belül.

A hét látványos munkálatai – az említett épület homlokzati munkálatain kívül – az új bejárat helyén álló Sík-sornak nevezett épületegyüttes elbontása lesz. A komlo.hu weboldal galériájában láthatóak a piacon uralkodó, több évtizedes áldatlan állapotokról készült fotók, illetve a „kipucolás” folyamata lépésről lépésre.

A képeken már körvonalazódnak az új boltok falai. A szakemberek az elbontások után elkezdik kialakítani az új árusítóhelyeket az utcafront felöli oldalon és azt az új 120 parkolóhelyet, amely remélhetőleg könnyíteni fog a közlekedésen a városrészben. A munka az év végéig tart, a piac addig ideiglenes helyen üzemel. A benti térben azok az árusítók kaptak helyet, akiknek a NÉBIH előírta a zárt térben történő értékesítést, úgy, mint a füstölt és hentesárut, vágott baromfit, sajt és tejtermékeket vagy például az erdei gombát forgalmazó kereskedők.