A K&H nyerte a fesztivál nagydíját

Ismét rekordot döntött a Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál. A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és Komló Város Önkormányzata által – a PI-ER Technikal Kft. főtámogatásával – rendezett gasztronómiai rendezvényen 110 csapat töltötte a kolbászt. (Frissítjük!)

A hagyományos „hajnali” disznóvágással vette kezdetét a 9. alkalommal megrendezett komlói kolbásztöltő fesztivál. Hivatalosan 10 órától nyitotta kapuit a térség gasztronómiai nagy rendezvénye, de jó egy órával előtte már „méregették” egymást a csapatok a Városi Sportközpontban.

Dr. Hoppál Péter, térségünk országgyűlési képviselője, a fesztivál fővédnöke megnyitó gondolataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy a komlói rendezvény az országos viszonyításban is sikeresnek mondható.  „Ha úgy dönt egy település, hogy a komlóihoz hasonló rendezvény kíván szervezni, annak alaposan fel kell kötnie a kötényt, illetve a gatyát” – érzékeltette fesztiválunk elismertségét képviselőnk, egyben bátorította a résztvevőket, hogy az asztalfiókok mélyéről szedjék elő a recepteket, amivel sikeresek lehetnek.

Polics József, Komló polgármestere, a fesztivál védnöke hangsúlyozta, hogy nem lehetne sikeres a kolbásztöltő fesztivál a résztvevők nem lankadó érdeklődése nélkül. Örömét fejezte ki, hogy ismét erősödik az a közösség, amely mintát mutat a Komlóhoz hasonló közösségeknek.  

A rekordot jelentő 110 csapat számtalan településről nevezett a fesztiválra. A rendezvény nemzetköziségét a horvátországi Valpóról, a kárpátaljai Beregszászról, a németországi Benningenből, a Felvidékről és az erdélyi Belényesből, sőt Norvégiából érkezett töltők biztosították. A határon belüli csapatok a teljesség igénye nélkül Pécsről, Hetényből, Mánfáról, Egyházaskozárról, Kölkedről, Kökényből, Magyaregregyről, Magyarhertelendről, Sásdról, Oroszlóról, Pogányból, Kaposvárról érkeztek a komlói rendezvényre.

A helyi kolbásztöltők már hagyományosan színesítik a palettát. Idén is felsorakozott az asztalok mögé például a Komlói Rendőrkapitányság, a Szent Borbála Otthon, az önkormányzat, a tűzoltóság, a mentőállomás, a fűtőerőmű, valamint munkahelyi közösségek, baráti társaságok csapatai is.

A fesztivál díszvendége a népszerű énekes, Gergely Róbert volt, aki fellépésével színesítette az amúgy sem szürke pillanatokat.

A Pichler József által fémjelzett hattagú zsűri 16 különdíjat, 3 fesztiváldíjat és a Fesztivál Nagydíját osztotta ki.

Eredmények:

Fesztivál Díj: 1. Komlói Fűtőerőmű Zrt.  2. Egyházaskozári  Közös Önkormányzati Hivatal 3. Plastic Plate Kft.

A Fesztivál Nagydíját idén a K&H Bank kolbásztöltői érdemelték ki.