Kapusaink jó teljesítményére szükség lesz

Nem úgy sikerült a tavaszi rajt, ahogy a felek elképzelték. Két „sebzett” csapat mérkőzése kiélezett csatát ígér szombaton.

Kilvinger Bálint meccsfelvezetőjében visszatekintett a Gyöngyös elleni találkozóra: „Az őszihez hasonlóan a tavaszi szezon is vereséggel indult. Túl sokat hibáztunk olyan kulcshelyzetekben, amikor magunk felé billenthettük volna a mérkőzést. A sportban van ilyen, ezt megbeszéltük a fiúkkal. A legfontosabb, hogy az elkövetett hibákat javítani tudjuk.”

Fiatal mesterünk a szombati találkozóval kapcsolatban elmondta: „A Ferencvárosnak is vannak sérültjei, sajnos mi sem állunk túl jól. Ennek ellenére mindent el fogunk követni, hogy pontot, illetve pontokat szerezzünk. Az biztos, hogy jóval pontosabb játékra lesz szükség, mint amit a Gyöngyös ellen mutattunk. Kiváló átlövőerővel rendelkezik a Fradi, ezt hatástalanítani kell. Nekünk pedig a helyzeteket be kell lőni, hiszen ezt a játékot gólra játsszák.”

Előzésre készül a Fradi

Az őszi 23-18-as vereségért szeretne visszavágni a zöld-fehér együttes szombaton, ami egyben helycserét is jelentene a tabellán. Azóta Magyar Kupa-meccset is játszott egymással a két alakulat. Komlón 24-24 lett a végeredmény, amivel a Fradi jutott tovább.

A tabella bennünket érdeklő szelete: … 6. Gyöngyös 17p 7. Sport36-Komló 15p 8. Ferencváros 14p 9. Dabas 10p 10. DVTK-Eger 10p …

Az Eger elleni vereség után egyértelműen a győzelemre tör a hazai együttes. A fővárosiak dolgát nehezíti, hogy Horváth Attila, a ferencvárosiak vezetőedzője továbbra sem számíthat két legjobb beállójára és a védekezés alappillérére, Debreczeni Dávidra és Pordán Bálintra. Ugyanakkor visszatér sérüléséből Mikita Bence és meggyógyult betegségéből Bujdosó Bendegúz is – olvasható a Fradi.hu-n.

K&H Kézilabda Liga 15. forduló, február 9. 18 óra:

Ferencvárosi TC – Sport36-Komló

Budapest, Kőbányai út, Elek Gyula Aréna V: Bócz, Wiedemann
Jegyárak: 1.000 Ft (álló), 1.500 Ft (ülő)

A korábbi Ferencváros (FTC-PLER) – Komló mérkőzések változatos eredményeket hoztak. Tavaly 22-19-re szenvedtünk vereséget a Népligetben. Hat évvel ezelőtt – még az NBI/B-ben – egy vereséget követően 10-0-ás különbséggel igazolták nekünk a meccset. Egy évvel korábban 32-34-ra győztek Kilvingerék. Vezetőedzőnk azon a meccsen 12 gólt süllyesztett el Kránitzék kapujába.

A felnőttek találkozója előtt serdülőink 14 órától, az ifik 16-tól lépnek pályára a Ferencváros korosztályos csapatai ellen.