A Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet ez évben olyan marketinggel és modernkori köntössel tervezi felöltöztetni az általa gondozott márkákat és termékeket, mellyel a járásban termesztett és előállított élelmiszerek megállhatják helyüket a piaci versenyben.

A Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet kommunikációja

Ennek az évnek a kezdetén is megfogalmazzuk, melyik irányba szándékozik haladni a szövetkezet 2019-ben. A 2014-ben önkormányzati forrásból létrehozott tésztagyár mára túlnőtte névadó tevékenységét, az ajtóban kopogtatnak a kínálkozó újabb lehetőségek.

A zászlóshajónknak számító Komlói Tészta továbbra is megkülönböztetett figyelmet kap szövetkezetünkben, de ideje, hogy népszerűségének árnyékában szárba szökkenjenek más élelmiszerek és tevékenységek is. A savanyítóüzemünkben előállított üveges termékek eddig „kispadról” figyelték az eseményeket, de ennek vége. Célunk, hogy egy új fantázia név alatt – erről majd később – több vásárlónk kipróbálja a termékekeinket.

Jelenleg a vevőinkkel a Facebook-oldalunkon, vagy e-mailben tudunk kommunikálni. A közeljövőben igyekszünk minél több terméket képpel és árral ellátva elhelyezni az említett közösségi média felületen. Szeretnénk, ha több visszajelzés érkezne a termékeinkről, hiszen azok nem egy több ezer kilométerre működő gyárban készülnek, hanem többségében itt a járásban. A jó szó, vagy a kulturáltan megfogalmazott kritika éppen úgy motiváló lehet számunkra.

Elkezdtük a házhozszállítást és folyamatban van a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetése is. A közeljövő egyik megvalósulásra váró elképzelése a „heti ajánlásunk” névre hallgató kis csomag, mely több, általunk összeválogatott terméket fog tartalmazni kedvezményesebb áron. Ösztönözve ezzel a komlóiakat, hogy bele belekóstoljanak más portékákba is.

Tervezzük egy webáruház kialakítását, hogy vásárlóink elé tudjuk tárni az általunk készített és forgalmazott termékek teljes kínálatát.

Együttműködünk más települések szociális szövetkezeteivel. Kölcsönösen áruljuk egymás termékeit. Emellett célunk az is, hogy elsősorban a komlói, de azok mellett a járás őstermelőinek keze munkáját is reflektorfénybe állítsuk, ezzel is támogatva az ősi mesterségek és családi receptek továbböröklését.

Szeretnénk, ha kialakulna egy tudatos vásárlói magatartás, mely a multik mellett folyamatosan szemmel tartaná a térségünk termőföldjei által kínált élelmiszereket, és célzottan keresné is azokat.

A szociális szövetkezet csapata