A Komlói Bányász sakkozói január hónapban a nemzeti sakkcsapatbajnokság minden osztályában sikeresen szerepeltek. Ez négy bajnokságban öt csapatot jelentett, 31 játékos részvételével.

Az NB.I.B Charousek csoportjának 6. fordulójában Pakson bravúrgyőzelmet arattunk. Ezzel a győzelemmel a komlói csapat 2 pontot szerzett és az eddigi 5 pont a nyolcadik helyre rangsorolja a csapatot (12 résztvevő). További győzelmekre volna szükség a tavaly elért 5. helyezés eléréséhez.

Részletes eredmények: ASE Paks II. – Komlói Bányász 5,5 : 6,5

Komlói győztesek: Amrein Roland, Csiszár Viktória és Solty László.

Döntetlent értek el: Csiszár Csaba, Ivan Leventic, Karsa László, Mrkonjic Nenad, Goric Esad, Jeszenszky József és Páter Péter.

A Baranya Megyei másodosztályú bajnokság utolsó két fordulóját nemrég Mánfán rendezték, Koncsag Sándor és Rózsahegyi Róbert hathatós közreműködésével.

Egyik csapatunk a „Komló 5” Páter Petivel az első táblán idén is bajnoki címet szerzett.

A további játékosok: Grünwald Géza, Koncsag S., György Gergely, Bóka Róbert, Tresch Ferenc és Kálnai Bori.

A másik gárda „Komló 4” az ötödik lett, ebben Niedling János és Takács Levente voltak a legeredményesebbek. Gratulálunk a győzteseknek!

A Baranya Megyei első osztályú bajnokságban is címvédők vagyunk. Most a negyedik meccsen elért nagyarányú győzelemmel (Komló – Görcsöny 7:1) kerültünk fel az első helyre, de még három nehéz és fontos meccs van vissza.

Jelenleg az élcsoport: 1. Komló III. 21,5 pont 2-3. Siklós és Karmin 21-21 pont ( játszmapontok adják a sorrendet).

Az NB II-ben legutóbb kikapott a komlói tartalékcsapat Sárosd otthonában 8:4-re, így a 4. forduló után 2 ponttal a 7. helyen várja a folytatást a 10 csapatos mezőnyben.