Nagyot küzdött, de vereséget szenvedett kézilabdacsapatunk a tavaszi szezon nyitányán. Jerkovićék csak a végjátékban maradtak alul a Gyöngyössel szemben. Fotó: Czeti Ádám

“Göröngyös” felkészülést követően mindjárt rangadóval kezdődött a tavaszi szezon számunkra. Jól kezdtük a mérkőzést a – Krivokapicsot nélkülöző – Gyöngyös ellen. Marković egy belőtt és egy kihagyott hetessel adta meg az alaphangot a találkozóra. Még Grünfelder kihagyott ziccere is belefért, hiszen a vendégek első lövéseiket ugyancsak elpufogtatták (1-0).

Đuriš az 5. percben találta meg először az utat a komlói kapuhoz. Később jöttek már a vendéggólok, elsősorban a szélső Gábori jóvoltából. Ennek ellenére Obradovićék rendre előrébb jártak. Csak azért nem tudtunk a szünetig jobban elhúzni, mert a vendégek kapuvédője, Tóth Mihály számtalan ziccerünk mellett három büntetőt is megfogott.

Úgy tűnt, hogy a sérülése után lábadozó, csereként beszálló Jerković találta meg csak a gyöngyösi kapu kulcsát. Átlövőnk két okos találat mellett, egy utolsó másodpercben szerzett bombagólt is elhelyezett a vendégek hálójába. A kézilabda “munkás” részét az első harminc percben a Grünfelder – Vilovski párharc demonstrálta, érzékeltetve a pályán zajló férfias küzdelmet (11-10).

Villámrajtot vett a Gyöngyös a szünet után. Két gyors góljuk után tértünk magunkhoz (11-12). Kovács Márk háttal dobott egykezes találata újból vezetéshez juttatta csapatunkat (17-16), sőt Obradović kétgólosra növelte előnyünket (18-16). Egy nem várt fordulattal Konkoly Csaba együttese – egy négygólos rohanással – visszavette a vezetést, amire Kilvinger Bálint időkéréssel reagált (18-20).

Balázs Sándor egy “parketta alatt” lőtt góllal adta vissza a reményt a pontszerzésre (19-20), ám hiába parádézott ismét Alex Đurđević a kapunkban, kihagyott ziccereink miatt nem tudtuk megtartani minimális előnyünket (23-22). Gábori és Sajin gólja a győzelmet jelentette a Gyöngyös számára.

 

K&H Kézilabda Liga 14. forduló:

Sport36-Komló – HE-DO B.Braun Gyöngyös 23-24 (11-10)

Komló, Városi Sportközpont, 700 néző V: Herczeg, Südi

KOMLÓ: Granić – Szkokán 2, Obradović 4, GRÜNFELDER 2, KATZIRZ, Matić, Marković 5/1. Csere: ĐJURĐEVIĆ (k), SUNAJKO 2, Kovács M. 1, BALÁZS S. 2, Jerković 3, Manojlovity, Marcsek, Gebhardt 2/1, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Gyöngyös legeredményesebb játékosai: Gábori 7, Sajin 6, Markez 4.

Hétméteresek: 5/2 illetve –  Kiállítások: 6 perc illetve 14 perc