Alig fejeződött be a kézilabda-világbajnokság, máris megkezdődik a férfi NBI pontvadászata. A Sport36 mindjárt rangadóval kezd: pénteken 18 órától a Gyöngyös vizitál a sportközpontban. Fotó: szélsőink góljaira nagy szükség lesz pénteken

Lenne miért visszavágni a Mátra lankáiról érkezett együttesnek, hiszen a bajnokság nyitányán egy méretes zakót kapott a Kilvinger-gárda. A 32-22-re végződött mérkőzés után viszont gyorsan rendeztük sorainkat, és végül a 7. helyen zártuk 2018-at.

Kissé hektikus felkészülést követően – sérülések, Ligakupa-kiesés, elmaradt felkészülési meccs is „tarkította” az alapozó időszakot – nem a legjobb előjelekkel kezdjük a tavaszi szezont. Kilvinger Bálint a szerdai edzésen sajnálkozott is amiatt, hogy egyszer sem tudtunk felállni úgy a tesztmérkőzéseken, ahogy szerettünk volna.

Átlövő poszton alakultak ki leginkább gondjaink – Jerković játéka is kérdéses, ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen a játékosok győzni akarása, hozzáállása.

A nem éppen ideális tavaszi sorsolás miatt nehéz próbatétel elé nézünk, jó helyezésünk sokban függ attól, hogy idegenben milyen eredményesen tudunk kézilabdázni. (Ismert, tavasszal a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya is parkettre lép otthonunkban, viszont a riválisainkkal idegenben játszunk – a szerk.)

Az évezredben Komlón lejátszott Gyöngyös elleni mérkőzések kiegyenlített eredményt mutatnak. Két győzelem mellett egy döntetlen és két vereség áll a statisztikában 134 lőtt és 130 kapott góllal.

Hogy milyen irányba mozdul a mutató a két csapat között, az pénteken fél 8 tájban kiderül.

K&H Kézilabda Liga 14. forduló, február 1. 18:00:

Sport36-Komló (7. hely 15p) – HE-DO. B. Braun Gyöngyös (6. hely 15p)

Komló, Városi Sportközpont V: Herczeg, Südi

A mérkőzésre a bérletek és a szurkolói kártyák érvényesek.