Elakadtak
Elakadtak

Tavaly nyáron mintegy tíz fővel és nagy tervekkel alakult meg a Komlói Rallye Sport Egyesület. A szervezet tagjai – akik maguk is ezer szállal kötődnek a technikai sportokhoz, melyet természetesen rajongásig szeretnek – ezúttal nem versenyzésre, hanem versenyek szervezésére szövetkeztek. Mostanra azonban komoly nehézséggel kell szembenézniük.

Mint azt képviselőik lapunknak elmondták, azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy kevés pénzért, teljesen amatőrök számára szervezzenek viadalokat. A városban és környékén ugyanis van igény az ilyen jellegű rendezvényekre, melyek ráadásul azzal a haszonnal is járnak, hogy akik ezeken részt vesznek, legalább nem a közúton vagy erdőben élik ki száguldási hajlamaikat.

A megalakulást követően az önkormányzattól béreltek egy területet az egykori erőművi pernyedomb térségében, melyet sok munkával és pénzzel alkalmassá tettek arra, hogy ott versenyt lehessen rendezni. Amikor a pálya elkészült és a környezetet is rendbetették, lebonyolítottak egy versenyt, amely nagy sikert aratott. Ezen felbuzdulva a KRSE tagjai még jobban belelkesedtek, s azonnal nekiláttak a 2009-es viadalok szervezésének.

A márciusra tervezett verseny azonban – most úgy tűnik – mégis elmarad. Az egyesület ugyanis levelet kapott az önkormányzattól, miszerint a város értékesíti az adott területet. Nekik azonban a vásárlásra nincs pénzük, s így még az az összeg – és a sok munka – is kárbaveszhet, amit eddig a körülmények elfogadhatóvá tételére költöttek. Pedig – mint mondják – ők hosszú távra terveztek, hisz ez egy hasznavehetetlen terület, amolyan „senki földje”, viszont autó-, motor- és quadversenyzésre ideális. Azért is jó lett volna nekik ez a pálya, mert alig 2-3 kilométerre van a várostól, ugyanakkor a közelben nincs senki, akit zavarhattak volna.

Az egyesület tagjai azt remélik, hogy talán sikerül egy másik, hasonló adottságú területet találniuk, hisz meggyőződésük, hogy a technikai sportok iránt (úgy versenyzői, mint nézői oldalról) nagy az érdeklődés, s mindenkinek az a legjobb megoldás, ha szervezett körülmények közt, másokat a legkevésbé veszélyeztetve száguldoznak azok, akiknek erre van igényük.