Közönségszórakoztató játékkal verte ligacsapatunk a Csurgót utolsó csoportmeccsünkön. A továbbjutás már nem rajtunk múlik. Fotó: Szkokán ismét termékeny volt

Csak a Csurgó legyőzésével maradhatott esélyünk a csoport második helyének megszerzésére, ennek megfelelően nagyon belekezdett csapatunk. Két szélsőnk, Hoffmann és Szkokán szinte valamennyi válfaját bemutatta egy szélső gólszerzési repertoárjának. 9-3-as vezetésünk után tértek észhez a csurgóiak, ami csak annyira volt elég, hogy nem nőtt öt gól fölé a két csapat közötti különbség.

Az utolsó pillanatokra is maradt esemény: Szeitl még a dudaszó előtti pillanatban, 10-11 méterről lőttek ki Szabó Martin kapujának bal felső sarkát. Bár sokak szerint a labda nem pattant teljes terjedelmével a gólvonal mögé, a játékvezetők megadták a gólt. (13-8)

Szabó Martin-góllal kezdődött a második félidő. Fiatal kapuvédőnk tucatnyi védése után az üres kapuba is betalált – jó alaphangot adva a folytatáshoz.  Olyannyira jól ment ekkor a játék, hogy a lelátón ülők már a 40. percben vastapssal jutalmazták az addig látottakat. (18-13) A mérkőzés egyik legmeghatóbb jelenete is erre az időszakra tehető: a hetesre beállt ifi kapusunk, Vanyek Szabolcs bravúrral hatástalanította Varjú büntetőjét.

Bencze József második időkérése után némileg változott a játék képe. A somogyiak kihasználták néhány könnyelmű megmozdulásunkat, amivel feljöttek két gólra. Az egész héten remek teljesítményt nyújtó Sunajko Filip a legjobbkor lőtte első gólját (20-17), sőt amikor percekker később ismét csak kettő volt a két csapat közötti különbség, akkor jött Filip, és ismét lenyugtatta a kedélyeket. (24-21)

Wéber utolsó pillanatokban kapott 2 perce már nem osztott, látványos mérkőzésen szereztük meg a győzelmet a már csoportelső Csurgóval szemben. Hogy ez mennyire lesz elég, az január 22-23-án dől el Veszprémben.

Ligakupa 6. forduló:
Sport36-Komló – Csurgói KK 24:21 (13:8)
Komló, Városi Sportközpont 400 néző V: Horváth, Marton

KOMLÓ: SZABÓ M. 1 – SZKOKÁN 3, Kis D., GRÜNFELDER 2, Sunajko 2, WÉBER 4, HOFFMANN 6/1. Csere: Vanyek (k), KATZIRZ, Marcsek 2, MANOJLOVITY 3, Gebhardt 1, Illés, Gajdos. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó legeredményesebb játékosai: Varjú és Szeitl 7-7

Hétméteresek: 3/1 illetve 3/2 Kiállítások: 10p illetve 4p

Kilvinger Bálint: „Győzelemmel zártuk a hetet.”

A „C” csoport állása: 1. Csurgó 10p 2. Sport36-Komló 6p 3. Veszprémi KKFT 2p 4. Telekom Veszprém 2p

Hátralevő mérkőzések: Veszprémi KKFT – Telekom Veszprém (január 22.) és Telekom Veszprém – Veszprémi KKFT (január 23.)