Ötgólos vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen a NEXE-től kézilabdacsapatunk. Fotó: Czeti Ádám

A SEHA-liga 3. helyén álló horvát csapat éppen azt az Olympiakoszt verte ki az EHF- kupából, aki bennünket búcsúztatott még októberben a nemzetközi porondtól. A csoportkörbe került nekcseiek a Tatabányával, a Hannoverrel és a macedón Rabotnikkal találkoznak majd.

Nem a legjobb összeállításban érkeztek edzőpartnereink, ami elmondható együttesünkről is, hiszen Srečko Jerković egészségügyi problémák miatt csak hétfőn csatlakozik keretünkhöz.

Kissé pontatlan csapatunk az első félidő közepén vesztette el először a fonalat, amikor a vendégek zsinórban 6 gólt szereztek. Tőlünk igazán csak Ante Granić kapus volt dicsérhető ebben az időszakban, aki több alkalommal is jól fojtotta el a horvát támadásokat. A félidő krónikájához tartozik, hogy a 24. percben Mrđenović a nyakánál fogva rántotta le ziccerben Matićot, amiért azonnal öltözni mehetett vendégek nyolcasa.

A második félidőben lehetőséget kaptunk a felzárkózásra. Lelić mester a 7-6 elleni mezőnyjátékot gyakoroltatta csapatával, amiből több gólt is szereztünk. Különösen Gebhardt érezte meg a góllövés ízét, villámgyorsan négy gólig jutott szélsőnk. A legfőbb érdem azonban a csereként beállt Aleksandar Đurđević-é volt, aki 12 alkalommal mattolta a vendégek lövőit, sőt még „üreskapus” gólt is szerzett. Ám hiába jöttünk fel egy gólra (19-20), a NEXE ritmust tudott váltani, végül megérdemelten győzött.

Csapatunk szombaton a Ligakupában érdekelt. Szombaton a Csurgót fogadjuk. Jövő héten kétszer is Horvátországba megyünk – kedden a NEXE, szombaton a Vinkovci vendégei leszünk.

Felkészülési mérkőzés:

Sport36-Komló – NEXE Našice 24:29 (10-14)

Komló, 300 néző V: Fekete, Papp

KOMLÓ: GRANIĆ – Szkokán, Obradović 3, Katzirz, Grünfelder 1, Matić 3/1, Marković 4/2. Csere: ĐURĐEVIĆ (k) 1, SUNAJKO 4, GEBHARDT 5, Kis D., Marcsek 2, Wéber 1, Manojlovity Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A vendégek legeredményesebb játékosa: Zrnić (6/4) és Jelinić (5) volt.

Hétméteresek: 4/2 illetve 5/5  Kiállítások: 4p illetve 4p + (Mrđenović piros lap 24.p)

Kilvinger Bálint: „A felkészülés ezen szakaszában kicsit lassan játszottunk – egy nagyon jó ellenféllel szemben.”