Szakadó hóesésben tüntettek Komlón a kormány ellen. A közel egyórás rendezvényen a tüntetők kiragasztották a városháza épületére követeléseiket.

“Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen” címmel tartottak közös tüntetést a fővárosban „civil”szervezetek, ellenzéki pártok és több szakszervezet a Hősök terén. A fővárosi eseményeken kívül Nyíregyházán, Komlón, Szolnokon, Hódmezővásárhelyen, Debrecenben és Békéscsabán szerveztek kormányellenes megmozdulást.

Komlón a Zrínyi téren gyülekeztek a több párt lobogóját (DK, Jobbik, Momentum, MSZP) és EU-s zászlót lengető kormányellenes tüntetők. A délután háromkor kezdődő demonstráció résztvevői a Kossuth Lajos utcán vonulva érték el a Városház teret, ahol Nemes Balázs, a Momentum pécsi vezetője olvasta fel a tüntetők – a rabszolgatörvény azonnali visszavonására, a kevesebb rendőri túlórára, a független bíróságokra, az európai ügyészségre és a független közmédiára vonatkozó – követeléseit.

Hidegkuti Szabolcs, a komlói alapszervezet elnöke – a mintegy 150-200, köztük számos pécsi és környékbeli településről érkezett demonstráló előtt – arra kérte a téren jelenlévő ellenzéki pártok képviselőit, hogy nyújtsanak be határozatot, melyben azt szorgalmazzák, hogy a komlói városvezetés akadályozza meg a helyi cégeknél a “rabszolgatörvény” bevezetését.

A rendezvény végén a tüntetők kiragasztották a városháza épületére petíciójukat.