Az első nap után már elfogyott a meghirdetett helyek egy ötöde a IX. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra. A komlóiak saját disznótoros ünnepére január 15-ig nevezhetnek a csapatok.

Február 9-én ismét húsdarálóktól, zenebonától, pohárkoccintástól lesz hangos a sportcsarnok küzdőtere. A körtánccal megfűszerezett téli gasztromulatság fővédnöke dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, védnöke pedig Polics József polgármester lesz.

Néhány fontos dolog a versennyel kapcsolatban: a fesztiválra 6 fős csapatok jelentkezését várják. A hagyományos rend szerint 10 kilogramm friss húst kézi daráló segítségével kell előkészíteni a fűszerezéshez, majd a töltéshez. A szervezők jelezték a plakátokon is: fűszereket, darálót, vágódeszkát, töltéshez szükséges eszközöket mindenki hozza magával. Az egyedi, saját készítésű mintákat 2 órán belül kell a szakmai zsűri asztalára tenni.

A reggel idén is látvány-disznóvágással kezdődik az Eszperantó téri parkolóban. A nap folyamán a Perfect Slágerzenakar és a B-Wersyo Band szorgoskodik a színpadon. Délután a Bayerkainers Trió fokozza a hangulatot. A saját párlatok és pálinkák kínálatán túl, a fesztivál teljes ideje alatt büfé és pecsenyesütő is üzemel majd. Az elkészített minták sütésére az Eszparantó téri sátorban lesz lehetőség. A dobogós helyezések mellett különdíjak is várnak az indulókra, és két tombolasorsolás is várható a zenekarok technikai átállása alatt.

A fesztiválra meghívást kapott valamennyi testvérvárosunk, az szinte biztos, hogy Valpovo és Beregszász csapata is kolbászt fog tölteni a sörpadok sokaságában.

Számos díszvendég mellett Gergely Róbert színművész is emeli a nap fényét. A Komló Város Önkormányzata és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület közös szervezésében életre hívott gasztronómiai fesztivál estébe nyúlva, 21:30-ig biztosítja a hangulatot a komlóiaknak és vendégeiknek.

Jelentkezési határidő: 2019. január 15.

Információ: Szarka Elemér – 0630/226-7988; Városi könyvtár – 0672/481-071 /2 mellék

E-mail: honismeretkomlo@freemail.hu, komloikolbasztoltofesztival@gmail.com