Ötvenhat mérkőzésen 154 gól, zsúfolt lelátó, címvédés. Valahogy így lehetne röviden összefoglalni a harmadízben kiírt Bázis kupa kétnapos eseményét. A Football-Factor és az Almdudler után ezúttal Sugar Coffee néven nyerték Czár Tiborék a tornát.

Profi módon ünnepelték az amatőr sportot – a szervezők alaposságának is nagyban köszönhetően – a kétnapos komlói teremfoci-gálán. Tombolasorsolás után – több hazai klasszis felajánlása jóvoltából – számos futballbarát értékes ereklyével térhetett haza a nagyszabású tornáról.

A résztvevő 24 csapat hat csoportban kezdte meg a két nap programját. A végső győzelemre esélyes csapatok közül a 105, a Sugar Coffee (kapott gól nélkül) és az Amigos magabiztosan hozta a csoportelsőséget. A legnagyobb küzdelem a „D”-jelű kvartettben alakult ki, ahol három alakulat is azonos pontszámmal végzett.

A középdöntőben is hasonlóan színvonalas és izgalmas csatákat vívtak a csapatok. A négy hármas csoportban – a három döntetlen mellett – négy találkozó is egygólos különbséget hozott, ami után a Pöttyös, az FC Alkohol, a 105, az Art –Innova, az FF Kalmár, a Színezők, a Sugar Coffe és az Amigos jutott az egyenes kieséses szakaszba.

Az elődöntőbe jutásért már a büntetőrúgások is szerepet kaptak. A Színezők és a Sugar Coffee is csak hetesek után léphetett tovább. Eredmények: Pöttyös – Színezők 1:1 (büntetőkkel 2:3), FF Kalmár – FC Alkohol 1:0, 105 – Amigos 0:1, Sugar Coffeee – Art – Innova 1:1 (büntetőkkel 2:0)

A két elődöntőben leginkább a biztonságra törekedtek a csapatok. Ám így is szép megoldásoknak tapsolhatott a nagyszámú publikum. Az Amigos büntetőkkel, míg a Sugar Coffee rendes játékidőben „csúszott be” a fináléba. Eredmények: Amigos – Színezők 1:1 (büntetőkkel 3:2), FF Kalmár – Sugar Coffee 0:2

A kisdöntőben a „házigazda” FF Kalmár mutatós játékkal – szépségdíjas gólokkal – szerezte meg a 3. helyezést, megismételve két évvel azelőtti teljesítményét. Nem zördült meg a háló ugyanakkor a döntőben. Az addig gólokkal nem fukarkodó Sugar Coffee és Amigos nem bírt egymással, így büntetőrúgások következtek. Ennél a címvédő idegei voltak jobbak, valamennyi büntetőjüket értékesítve szerezték meg harmadszorra is a kupagyőzelmet.

Eredmények: 3-4.helyért: FF Kalmár – Színezők 3:0 Döntő: Sugar Coffee – Amigos 0:0 (büntetőkkel 2:1, a bajnok harmadik büntetőjére már nem került sor)

A III. Bázis Kupa végeredménye:
1. Sugar Coffee**
2. Amigos
3. FF Kalmár
4. Színezők FC

Különdíjasok:
Gólkirály: Vass László (105) 8 góllal
Legjobb kapus: Tasselmájer Adrián (Sugár Coffee**)
Legjobb hátvéd: Kalmár Zsolt (FF Kalmár)
Legjobb játékos: Máté Győző (Amigos)