A Komlói Baptista Gyülekezet immáron hatodik alkalommal csatlakozott az országos gyülekezet Cipősdoboz-akciójához. A gyűjtés célja: a szociálisan rászoruló gyermekek karácsonyának szebbé tétele.

A Családok Átmeneti Otthona amatőr színjátszó csoportjának műsorával kedveskedett a szervező baptista gyülekezet a meghívottaknak a vízmű éttermében tartott ünnepi rendezvényen.

A korábbi évekhez viszonyítva több korosztályt érintett az idei akció. Érezhetően több volt az 1 év alatti, de jelentkeztek 17-18 évesek is a korábbi esztendők általános iskolai és óvodai korosztályához képest – tudtuk meg Horváth Lászlótól a komlói baptisák lelkipásztorától.

A kiosztásra váró doboz közül elenyésző volt a nem megfelelő minőségű adomány. Az ajándékok között idén is szép számmal bonthattak ki a gyerekek játékokat, iskola- és tisztálkodási szereket egyaránt.

Komló Város Önkormányzata több fronton is támogatja a hátrányos helyzetű családokat, ezért a gyülekezet a cipősdoboz-akcióval az említett kritériumon kívül eső, szociálisan rászoruló gyermekek karácsonyát kívánták ünnepibbé tenni.

A szervezők Komló mellett dobozokat juttatnak el a magyaregregyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak, a hertelendi óvodásoknak, a hercegszántói óvodának és általános iskolának.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az egyéni adományozók mellett a Sport36-Komló NBI-es kézilabda csapatnak és szurkolóinak a plüssfelajánlásokért, valamint az önkormányzatnak, a helyi iskoláknak és az Komlói Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának.