Immár ötödik alkalommal rendezték a Szakmatúra vetélkedőt általános iskolások számára. A cél hogy játékos feladatokon keresztül mutassák be és felhívják a figyelmet a hiányszakmákra.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Komlói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának, a Pécsi- és a Sásdi Tankerületnek, Komló Város Önkormányzatának és Fair-Expo Kft.-nek a közös szervezésében életre hívott 2018-as vetélkedőre is szép számmal érkeztek a kisdiákok.

A régió – Komló, Pécsvárad, Mindszentgodisa, Mecseknádasd, Magyarszék, Szászvár, Mágocs – kilenc iskolája játékos körülmények között mérhette össze tudását, ügyességét. A feladatokban a postás, a fodrász, a cukrász, a szerelő, a pincér és a hentes szakma jellemzői, különlegességei jelentek meg.

A tíz versenyszámot öttagú zsűri – Polics József, dr. Hessz Gabriella, Király Istvánné, Kocsisné Walter Ilona és Kófiás Endre Zsolt – pontozta. A dobogósok bikali kirándulást, kenuzás és csónakázást vagy éppen termálfürdőzést zsebelhettek be a jól elvégzett feladatoknak köszönhetően. A dobogó legmagasabb fokára a Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Mágocs) állhatott, a második a Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Szászvár) lett, és a harmadik helyet a Mindszentgodisai Általános Iskola kaparintotta meg magának.