Diákok és tanárok értékelték együtt a Napfény Tanoda elmúlt másfél esztendejét.

Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő tanoda Komlón a Belső Tűz Egyesület által működtetett Napfény Tanoda. A Tomics Annamária által vezetett tanodában délutánonként a hátrányos helyzetű diákoknak segítenek felzárkózni általános iskola első perceitől a gimnázium legvégéig. Az elmúlt 13 évben közel 200 gyermeknek segítettek az oktatás számos területén.

Az évzárón a szakpszichológus, aki a gyerekek bemeneti- és kimeneti méréseit is elkészíti, az adott életkorhoz tartozó szinthez képest alacsonyabb értékekről számolt be, amikor összegezte a gyerekek „belépő” felmérőjét. A kimeneti méréseken viszont mindenkinek javultak a képességei: volt, aki saját korához érett meg, és volt, aki túlszárnyalta azt.

Polics József, Komló polgármestere is emlékeztette a gyerekeket, hogy a tanulással, szorgalommal bármit elérhetnek, hiszen a tudás az egyik legértékesebb kincs a világon.

„A kultúra is nagyon fontos, legyetek büszkék, hogy cigányok vagytok, hiszen rendkívül színes a kultúránk, amit ápolhattok és továbbadhatok” – tette hozzá az egyesületi vezető.