A szakma és a szurkolók szerint is Igor Marković volt az idei esztendő legjobbja a kézilabdázóknál. A kosarasoknál Czukor –Mészáros Anett, a labdarúgóknál Szászfai Dominik, a női kézilabdázóknál Jánosa Kitti, míg az asztaliteniszezőknél Sabján Gergely emelkedett ki sportoló társai közül.

Sportbállal zárta a 2018-es esztendőt Komló két nagy egyesülete. Az II. Komló Sport Bálon a Komló Sport Kft. és a Komlói Bányász sportolói, szurkolói – négyszáznál is többen – ünnepelték a 2018-es év sikereit.

A díjátadó gálán Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezetője, Ordas Miklós, a Komlói Bányász elnöke és Polics József polgármester köszönte meg a 2018-as szép pillanatokat. Városvezetőnk az önkormányzat nevében – a korábbiakhoz hasonlóan – támogatásáról biztosította a szakosztályok munkáját.

A legjobbaknak járó elismerések átadása előtt Szigeti Szabolcs köszönte meg a Komló Sport Kft munkatársának, Román Dánielnek azt a fáradhatatlan munkát, amivel minden területen segítette a csapatok eredményes szereplését.

A kézilabdázóknál három kategóriában díjazták a sportolókat. Az utánpótlásban az „Év játékosa” elismerést idén Illés Levente, az ificsapat átlövője vehette át. A felnőttek között – a szakma szavazatai alapján – a montenegrói játékosunk Igor Marković, a Sport36-Komló balszélsője vehette át az elismeréssel járó kupát. A legjobb női kézilabdázó Komlón 2018-ban Jánosa Kitti lett.

Már többéves hagyomány, hogy a szurkolók is szavaznak a legjobb kézilabda-játékosra. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is megegyezett a szakma és a szurkolók véleménye, hiszen ők is – mintegy 300 szavazat alapján – Igor Marković teljesítményét látták kiemelkedőnek.

Nem igazán hozott meglepetést a kosárlabdázók legjobbjának kiválasztása. Az edzők és a játékosok értékelése alapján a 2018-as évben Czukor-Mészáros Anett tett hozzá legtöbbet a regionális ligában szereplő csapat teljesítményéhez.

A Komlói Bányász labdarúgó-szakosztályánál két futballistát jutalmaztak. A felnőtteknél az „Év labdarúgójának”, Szászfai Dominikot választották, míg az utánpótlásban Mónus Krisztián mutatta a legtöbbet 2018-ban.

Megválasztották a KBSK RG-szakosztályának idei legjobbját is. 2018-ban Szilasi Dorka vehetett át díjat a sportbálon.

Az asztalitenisz-szakosztályban 2018-ban az Extraligában szereplő fiúcsapat motorja, Sabján Gergely lett a legjobb.

A díjátadó gálán – a kézilabda területén hosszú évtizedeken keresztül végzett, magas színvonalú szakmai munkájáért – Polics József polgármestertől Huber György bemondó és időmérő, valamint Ordas Ivett könyvelő vehetett át „Komlói Kézilabdázásért” díjjal járó polgármesteri elismerést.

 A Városi Sportközpontban rendezett díjátadó gálán a Wery-Take Zenekar hajnalig szolgáltatta a báli hangulatot.