Bár csak szombaton 17 órától nyitja kapuit a II. Komló Sport Bál, már pénteken báli hangulat uralkodott a Városi Sportközpontban. Grünfelderék egy rendkívül “strapás” meccsen győzték le a – korábban a Tatabányával és a Csurgóval is ikszelő – DVTK- Egert.

Két nagy hiányzója volt a Komló –Eger találkozónak. Nálunk – a Fradi ellen megsérült – Balázs „Sasa” nem állhatott Kilvinger Bálint rendelkezésére, míg a vendégeknél – a franciaországi női EB-n szakmai tapasztalatokat gyűjtő – Tóth Edmond edző jelentett távollétet. Helyette – a korábban Komlón is megfordult – Váczi Sándor irányította a piros mezeseket.

Jerković-parádéval kezdődött a találkozó. Honosított átlövőnk rövid 5 perc alatt négyszer vette be Lorger kapuját. Mire a vendégek felocsúdtak, már 5-2-re mentünk. Az Eger a 12. percben – a tarthatatlan beállós Füzi vezérletével – érte utol csapatunkat, ám csak időlegesen érezhették Bajorhegyiék a pontot a zsebükben, hiszen a félidő felénél már 11-8 állt az eredményjelzőn.

Figyelmetlenségünknek köszönhetően – amikor például kétszer is Takács Bencéék kezébe került a kipattanó – ismét egalizált a vendég. (11-11) A könnyedén eladott előnyt ismét sziszifuszi munkával szereztük vissza, s csak azért nem lett három belőle a szünetig, mert – az időkéréskor fantasztikusan megkomponált – támadásunk végén Grünfelder Logerbe dobta a labdát.

Na, ki talált be először a második 30 percben? Természetesen Jerković. Sőt, Obradović is leutánozta, máris 19-15. Ekkor jött Sunajko Filip. Irányítónk utolsó energiatartalékait mozgósítva három parádés gólt szerzett, ami után biztos komlói győzelem körvonalazódott. (22-17)

Nem így gondolták a hevesiek – hiába lőtt fontos gólokat Grünfelder és Szkokán – , Takács Bence és Szepesi jóvoltából szorosan tapadtak vendéglátóikra. Ebben az időszakban a védekezésünk sem működött, nem tudtunk kivédekezni egyetlen egri támadást sem. Szerencsére kétgólos vezetésünknél rendre hibáztak Rédeiék is, így megőriztük kicsi előnyünket a lefújásig.

Győzelmünkkel legkevesebb hét ponttal eltávolodtunk a tabellán mögöttünk lévő csapatoktól, pontosabban – nagy bizonysággal jegyet váltottunk a felsőházba.

K&H Kézilabda Liga 13. forduló:

Sport36-Komló – DVTK-Eger  32:30 (17-15)

Komló, Városi Sportközpont 700 néző V: Bán, Haskó

GRANIĆ – SZKOKÁN 3, OBRADOVIĆ 4, GRÜNFELDER 3, Katzirz, JERKOVIĆ 9, MARKOVIĆ 8/5. Csere: Đjurđević (k), SUNAJKO 5, Kovács M., Matić, Wéber, Marcsek Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Hétméteresek: 5/5 illetve 3/1  Kiállítások: 10 perc illetve 12 perc