Hiába állt a mérkőzés nagy részében továbbjutásra kézilabdacsapatunk, végül a Ferencváros került a legjobb nyolc közé.

Nem kezdtük rosszul mérkőzést. Szkokán és Obradović révén gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. A 7. percben azonban már a vendégeknél volt az előny, egészen addig míg Jerković két bombagóllal ismét felénk billentette a mérleg nyelvét.

Kilvinger Bálint – kicsit gondolva a pénteki Eger elleni bajnokira is – széles spektrumát foglalkoztatta a bevethető játékosainknak. De ugyanez elmondható volt a vendégekről is, ahol szinte az egész keret beszállt a játékba. Kivéve Ancsin Gábort, aki még a melegítés közben jelezte, hogy könyöksérülése miatt nem tud rendelkezésre állni.

A játékot leginkább a csapkodó kifejezéssel lehet illetni, mindkét csapat temérdek technikai hibát vétett.

A félidő legjobbja ismét Alekszandar Đurđević volt. A Veszprémtől kölcsön kapott kapus már az első félidőben 8 védéssel – amiben büntető hárítása is volt – segítette csapatunkat ahhoz, hogy előnnyel vonulhassunk öltözőbe.

A második félidő bár Fradi-góllal kezdődött, a 42. percig sikerült háromgólos előnyt összehoznunk. Még kettős emberhátrányunkat is megúsztuk – egy lépéshiba miatt.

Az időszak negatívuma Balázs Sándor sérülése volt. Csupaszív játékosunkra ráesett védője, ami miatt már nem tudta folytatni a játékot 15-ösünk.

Amennyi munkával sikerült háromgólos előnyt összehozni, olyan gyorsan egyenlített a Fradi. Szakály kétszer, Andjelić egyszer volt eredményes, és máris a zöld-fehérek álltak továbbjutásra. (18-18)

A mérkőzés egyik legszebb jelenete az 53. perchez kötődik, amikor Marković feladott labdáját Jerković a levegőből lőtte Zernović kapujába. (21-21) Egy perc 50 másodperccel a vége előtt Gebhardt juttatott előnyhöz bennünket, amit Andjelić 14 másodperccel a lefújás előtt egalizált. (24-24)

Kilvinger Bálint időt kért, majd egy 7-6 elleni támadással próbáltuk a továbbjutást jelentő gólt megszerezni. Az idő szorításában egy pontatlan passzt követően Marković nem tudott értékelhető lövést elereszteni, döntetlennel zárult a mérkőzés. A szabályok értelmében ezzel a vendégcsapat jutott tovább.

Magyar Kupa 4. forduló:

Sport36-Komló – Ferencváros 24:24 (11-10)

Komló, Városi Sportközpont 600 néző V: Bacs, Bóna

KOMLÓ: ĐURĐEVIĆ – Szkokán 3, Obradović 2, Kovács M., SUNAJKO 6, Jerković 4, Marković 3. Csere: Granić (k), GEBHARDT 4, Katzirz,  Matić 2, Marcsek, Kis D., Balázs S., Hoffmann Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Hétméteresek: 6/4 illetve 5/4 Kiállítások: 10p illetve 6p

A mérkőzés alakulása: 5.p 2-1  10.p 3-4 15.p  6-5 20.p 9-7  25.p  10-9 35.p 14-12  40.p 17-15  45.p 18-17 50.p 20-20 55.p 22-21

Kilvinger Bálint: „Sok hibával tarkított mérkőzésen a döntetlen nem ért továbbjutást.”