A Magyar Kupa IV. fordulójának mérkőzései közül kiemelkedik a Sport36-Komló – FTC találkozó. Két erős középcsapat találkozója annak fényében is érdekes, hogy a keddi kupameccset követően kulcsfontosságú mérkőzést vív még a héten mindkét fél a bajnokságban.

„Hat nap alatt a harmadik mérkőzését játsszuk Komlón. A csütörtöki veszprémi vereség és a vasárnapi, Budakalász elleni szép győzelem után hétfőn pihenőnapot kaptak játékosaink, kedden pedig máris indul a csapat a távoli Komlóra, hogy megküzdjön a házigazdával a nyolc közé jutásért” – érződött egy kis panasz a túlterheltségre az FTC honlapján olvasható meccsfelvezetésből.

Sokatmondó Horváth Attila vezetőedző utalása is, aki szerint a szombati, Balatonfüred elleni bajnoki jóval fontosabb a Magyar Kupa-meccsnél.

A másik oldalon Kilvinger Bálint örömét fejezte ki azért, hogy nem kell utaznunk az Eger elleni mérkőzés előtt. Kijelentette, hogy szeretnénk a következő körbe jutni, de kollégájához hasonlóan kiemelte a következő – Eger elleni – bajnoki meccsünk jelentőségét.

A bajnokság második fordulójában már megmérkőzött egymással a két csapat, ahol 23-18-as hazai, azaz komlói győzelem született.  Jó támpont az esélyek megfogalmazásához, hogy idén a bajnokságban Komlón még csak a Balatonfüred tudott nyerni. Rajtuk kívül a Csurgó vitt el egy pontot sportközpontunkból.

A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a vendégek jutnak a következő fordulóba.

Magyar Kupa 4. forduló, 2018.december 11. 18 óra:

Sport36-Komló – Ferencváros

Komló, Városi Sportközpont Vezeti: Bacs, Bóna

A mérkőzésre a bérletek érvényesek. A belépőjegyek egységesen 1000 forintba kerülnek.

A 4. forduló párosítása: DVTK-Eger – Dabas 26-26, Cegléd – Tatabánya 32-39, Mezőkövesd – Csurgó, Balatonfüred – Gyöngyös, ETO-SZESE – Budakalász