Ismét gazdagodott a Díszpolgárok sétánya. A Lovai-brigád vezetőjének emlékfája a Borbála Hét keretében került méltó helyére.

A Borbála Hét alkalmával újabb díszpolgárunk emlékfáját avatták fel az Arborétumban. Lovai István díszfájának elültetésén és emléktáblájának avatásán családján kívül egykori munkatársai is tiszteletüket tették. Az Állami Díjjal kitüntetett díszpolgárunkról Radics Kálmán, nyugdíjas bányász, egykori kollégája emlékezett meg.

Lovai István 1938-ban született egy kilencgyermekes családban Pécsen. Az általános iskola után az aknamélyítőknél helyezkedett el. Később, a vájáriskola elvégzése után egyenes út vezetett Kossuth-aknára. A 70-es évek egy meghatározó karakterévé vált városunkban, a róla elnevezett Lovai-brigád csapatvezetője lett, mely munkamoráljáról volt híres. Az akkortájt telepített arborétumunk is a keze munkáját viseli. Lelkes csapatának nemzetközi kapcsolatai is voltak, lengyel bányászokkal együtt ápolták a bányászati hagyományokat a fővárosi találkozók során. Ők voltak az elsők, akik a 100 méteres vágathajtást elkezdték Komlón. Számos kitüntetése ellenére szerény embernek ismerték munkatársai, becsületes munkájáért  1973-ban Állami Díjat kapott. 1984-ben nyugdíjazták, majd 2004-ben díszpolgárrá avatták.

A sétány hetedik fáját István családja és Polics József polgármester ültették el.