Mesébe szőtt Közkincs Gálát láthatott a közönség a Komlói Színházban a Borbála Hét küszöbén. A kulturális élet e jeles eseményének történetszálát Császár Levente mesemíves előadásában hallhatta a nagyérdemű.

Szatyor Győző, Kós Károly-díjas népi iparművész, a Baranya Megyei Értéktár elnöke nyitotta meg a rendezvényt, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a mese az egész életünkön át elkísér, csak úgy, mint a hagyományaink, melyeket fontos továbbadni gyermekeinknek.

Polics József polgármester hozzátette, a Közkincs Gála az egyik olyan szegmense Komlónak, amely jól tükrözi a kulturális értékeinken keresztül, hogy Komló nem az a rozsdás bányaváros, amelynek sokan hiszik.

„Közös kincseink nyomában” – Barangolás a Kelet-Mecsek monda és mesevilágában címmel, Császár Levente mesemíves történetét vitte színpadra a Kispöndöly Néptánccsoport, a Hosszúhetényi Népi Együttes, a Magyaregregyi Hagyományőrző Tánccsoport, a Völgységi Dalkör, Rumi László, bábrendező és Vizsy Orsi és Színjátszó csapata.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából színpadra álmodott darabon túl, elkészült a térség társasjátéka is. Schaff Anikó, a Közösségek Háza munkatársa által megálmodott társasjáték a térség kulturális kincseit mutatja be játékosan a fiataloknak. Az említett játékon túl szorosan kapcsolódik a kulturális miliőhöz a színház előterében látható Hetényi Hetek című kiállítás, amiben a Hosszúhetényben élő népművészek alkotásait csodálhatja meg a közönség.