A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete és komlói területi kirendeltsége a Véradók napja alkalmából adott át kitüntetéseket a többszörös véradóknak.

A Közösségek Házában megrendezett eseményen azon polgárokra irányult a figyelem, akik nem egyszer adták vérüket, hogy több ezer embertársukon segítsenek. A teremben tartózkodó két tucat véradó – a vöröskereszt kalkulációja szerint – 4575 embertársán segített vagy mentette meg az életüket.

Az esemény vendége volt dr. Csernus Zita, az OVSZ főorvosa, Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója, Széles Gergely, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének véradó koordinátora, Polics József polgármester és dr. Csernavölgyi Judit, a komlói vérellátó központ vezetője.

Udvaros Renáta elmondta, hogy az egészségügy zavartalan működése érdekében napi 1500 adag vérre lenne szükség országos viszonylatban. A megyei szervezet 2018 évi vállalása 9000 adag vér volt, melyből az év utolsó hónapjára fordulva 7995 adagot már sikeresen levettek munkatársaik.

Polics József polgármester is köszönetét fejezte ki a többszörös véradóknak, akik a „sajátjukat” adják oda, mások megmentéséért.

Az ünnepségen kitüntetésekkel és ajándékokkal hálálták meg a töretlen segítségét a többszörös véradóknak és azoknak a kollégáknak, akik segítik évek óta a zökkenőmentes munkát.

Többszörös véradók, akik elismerésben részesültek:

25x: Kerekes Rita, Katosné Andrási Ildikó, Szolnok Melinda 30x: Fink Anita 40x: Helt Csaba, Schnetzné Szűcs Éva 50x: Bohuny Tibor, Görföl László, Réthy Zsuzsanna 60x: Géczi Attila, Füziné Kajdy Zita, Illés Tiborné,  Sterner Péter 70x: Bernáth Zoltánné, Polics József 75x: Turboly Imre, Pakkert Gyuláné 80x: Arndt Henrik 90x: Balogh László, Kovács János, Kis-Nagy Sándorné 100x: Egész Tibor, Balása István 110x: Túri József