Az év utolsó képviselő testületi ülésén 27 napirendi pontot tárgyaltak a képviselőink.

A hagyományokhoz híven csengőszó jelezte a karácsony előtti utolsó testületi ülést. Döme Ildikó ünnepi gondolatait követően a Him Singers énekegyüttes lopott karácsonyi hangulatot a városháza nagytermébe.

A napirendi pontok előtt Polics József virággal és elismerő oklevéllel köszöntötte a nemrég aranydiplomát átvevő Csonka Miklósnét, a Steinmetz Miklós Szakközépiskola egykori tanárát, Magyar Józsefnét, a Kodály Zoltán Ének-zenei Tagozatú Általános Iskola pedagógusát és dr. Csernavölgyi Juditot, a Komlói Egészségcentrum Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Laboratóriuma és Véradó Állomásának vezetőjét.

A testület egy perc néma felállással adózott a napokban elhunyt Kis-Pálóczi Ida, az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökének emléke előtt, aki nagyon sokat tett azért, hogy a magyar-kárpátaljai kapcsolat magas szinten virágozzon a városban.

A testület elfogadta Béni Gábor vállalkozó beszámolóját a Komlói Napok és Bányásznap lebonyolításával kapcsolatban, és kezdeményezte egy négy éves szerződés megkötését a vállalkozóval, annak érdekében, hogy egy előre felépített marketingstratégia segítségével a térség egy kiemelt, frekventált programsorozatává tegye városunk ünnepét.

A testület döntött két közterület – Mecsekfalu, Kisbattyán – átnevezéséről is. Egy kormányrendelet értelmében a közterületnek tartalmaznia kell nevében annak jellegét is, így előbbi Mecsekfalu völgyre, utóbbi Kisbattyán Fő utcára módosult november 30-tól.

A HegyhátMédia Kft. ez évi beszámolóját elfogadta a testület és döntött, hogy tovább is az említett céget bízza meg a www.komlo.hu üzemeltetésével és a Kirakat mellékleteként kéthetente megjelenő Jó szerencsét önkormányzati kiadvány elkészítésével.

Az önkormányzat, mint minden évben, 2019-ben is csatlakozik a felsőoktatásban tanuló helyi diákokat támogató országos Bursa Hungarica programhoz.

A Munkácsy Mihály utca felújítása okán és a DDKK utasszámlálását követően átalakul egy kissé a menetrend a körtvélyesi és a dávidföldi vonalon, amely az új 57-es buszt eredményezte járatsűrítéssel. Az új menetrend még tervezés alatt áll, legelőbb 2019. február 1-én lép hatályba. Az elkészült menetrendről hamarosan bővebben is írunk a weboldalunkon.

Az előterjesztésekről bővebben ITT olvashat!