Az OMME Komlói Helyi Szervezete által kiírt „Legyen Önnek is minden nap mézes nap” című gyermekrajz pályázat eredményhirdetésére rengeteg gyermek érkezett a Közösségek Házába.

A 12. rajzpályázat díjait – melyeket többek között a helyi méhészek ajánlottak fel – May Gábor, a pécsi szervezet elnöke, Bohuny Tibor, a komlói egyesület elnöke, Polics József polgármester és Szigeti Dalma mézkirálynő adták át a gyermekeknek. Továbbá az augusztusi mézverseny dobogós mézeiből is kóstolhattak a megjelentek.

A magyar méznek nincs párja. A komlói méhészek és méhecskék a múlt esztendőben is kiváló munkát végeztek, így a helyi termék szintén nagyon magas színvonalat képvisel – dicsérte köszöntőjében a helyi erőt a polgármester.

May Gábor örömét fejezte ki, hogy idén is több száz rajz érkezett be. A pécsi szervezet elnöke az idei Mézes reggeli programról is beszélt, melynek köszönhetően 6500 gyermekkel tudták megkóstoltatni a térség oktatási és nevelési intézeteiben a Baranya megyei mézet, akikből 2000 diák és óvodás a komlói szervezet akciójában ismerhette meg a helyi ízeket.  Az elnök az érdeklődőknek a kávéba a repcemézet, a teába a hársmézet, süteményekhez az akácmézet ajánlotta karakterisztikájukból kifolyólag.

Elköszönt Szigeti Dalma, mint mézkirálynő: örülök, hogy növekvő tendenciát mutat az érdeklődés mind a rajzpályázat, mind a helyi mézek iránt. Sajnos ebben az évben leköszönők, mint mézkirálynő. Azon kívül, hogy rengeteg helyre eljutottam, és számos embert megismerhettem, számomra a legcsodálatosabb az volt, hogy gyerekekkel foglalkozhattam. Megismertettük velük a méz jótékony hatásait, a méhek és a méhészek munkáját.  Köszönöm a helyi szervezetnek és a méhészeknek, hogy tanítottak és mélyebben megismerhettem a szakmát és a magát a mézet.

A szakmai zsűrinek – Bálint Ferenc és Kis-Marics Tamás – 820 darab beérkezett rajzot kellett értékelniük, melyből a legjobbak megtekinthetők a Közösségek Házában, nyitvatartási időben.

Eredmények:

EGYMI: 1. Búzás Mirella 2. Kis Balázs 3. Papp Szandra

Óvodások: 1.Papp Boglárka 2.Tartcheh Róbert  3.Szebelédi Luca

Alsósok 1-2-.oszt.: 1.Hochrein Blanka 2. Hochrein Emma 3.Ragács Ramóna

Különdíjas: Dobó Bence

Alsósok 3-4 oszt.: 1.Sams Amíra 2.Orsós Benjamin 3. Kiss János Dániel

Felsősök 5-6 oszt.:  1.Tulinger Adél  2. Turner Levente  3. Horváth Barbara

Különdíjas: Kővári Kata

Felsősök 7-8 oszt.: 1. Appl Fanni 2. Dobos Dorina 3. Kiss Márton