Továbbra is a fiatal játékosok „helyzetbe hozása” a Sport36-Komló egyik stratégiája a csapatépítés területén. Ennek szellemében a napokban a sokszoros juniorválogatott Kis Dániel, a Balatonfüred átlövője csatlakozott a Komló keretéhez – egyelőre kölcsönben.

A Balaton-parti együttes elsősorban a játékos érdekeit nézte, amikor rábólintott a kölcsönre, hiszen – ahogy a honlapjukon fogalmaztak – náluk az NBI/B mellett leginkább a Ligakupában tudtak volna játéklehetőséget biztosítani a tehetséges játékosnak – ugyanakkor a fejlődése az éles meccseken bontakozhatna ki igazán.

„Kis Dániel a Balatonfüred KC 1998-ban született játékosa a szezon végéig kölcsönben szerepelhet a Sport36-Komló csapatában. A szakmai stábunk azonban reméli, ez akár hosszabb időtartam is lehet” – fogalmazott Szigeti Szabolcs a megegyezést követően.

A juniorválogatott kerettag jobbátlövő egyébként baranyai kötődésű, hiszen családja pécsi, míg párja egy ismert tehetséges komlói sportolónő.

Megkérdeztük a fiatal játékost is a klubcseréről.

„A Komló keresett fel, és jó lehetőségnek látszott a klubváltás” – mondta Kis Dániel. Hozzátette: „élni akarok a lehetőséggel, szimpatikus volt a csapat, és a meccseken a szurkolók által keltett hangulat is befolyásolt. Szeretném bebizonyítani, hogy a felnőtt NB I- ben is megállom a helyem, minél jobban szeretnék teljesíteni a meccseken.”