Örömteli híreket kaptunk Pozsonyból, ahol – hagyományosan minden év novemberében – a serdülő korosztály egyik legrangosabb nemzetközi seregszemléjét rendezik. Lényegében ez a torna a jövő évi utánpótlás Európa-bajnokságra való felkészülés nyitánya, mely a nemzeti szövetségek zöménél az új csapatépítés jegyében zajlik. Ezt tükrözi az is, hogy idén 21 nemzeti szövetség fogadta el a szervezők meghívását. 

A rangos viadalon kétszer állt magyar versenyző a dobogó legmagasabb fokán! Egyéniben Szudi Ádám (Szolnok) bizonyult a legjobbnak, míg a párosok versenyében a szlovák fővárosban a Szudi Ádám – Sabján Gergely duó sem talált legyőzőre.

A két fiatal versenyző májusban a Lengyel Nemzetközi Bajnokságon már megmutatta oroszlánkörmeit, bronzérmet szerzett, méghozzá úgy, hogy legyőzték az akkor elsőként kiemelt francia kettőst. Most – pár hónap elteltével –  megismételték a bravúrt a magyar fiatalok, hiszen a versenyszám fináléjában négy játszmában arattak győzelmet Gauzy-ék ellen.

Szlovák Serdülő Nemzetközi Bajnokság, Pozsony: Serdülő fiú csapat: 5-8. Magyarország “A” (Ecseki Nándor, Sabján Gergely, Szudi Ádám); Serdülő fiú egyes: 1. Szudi Ádám, 17-32. Ecseki Nándor, Sabján Gergely; Serdülő fiú páros: 1. Szudi Ádám – Sabján Gergely.