A K&H férfi liga 10. fordulójának záró mérkőzésén a Mezőkövesd vendégeként lép pályára kézilabdacsapatunk. Fotó: archív

Újabb lépést tehet helyzetének megszilárdítása érdekében Kilvinger Bálint együttese. Jerkovićék a jelenleg 13. Mezőkövesddel meccselnek vasárnap. Győzelem esetén eltávolodhatnánk a tabella hátsó régiójához tartozó csapatoktól.

A hazai piros-feketék eddigi három pontjukat hazai környezetben szerezték. A DVTK-Eger legyőzése mellett a Budakalásztól tudott elvenni pontot Buday Dániel együttese. Az erőviszonyok tekintetében hibát igazából csak a nyitányon követték el Stankovićék, amikor otthon szenvedtek vereséget a Ceglédtől. Mivel az újoncnak minden pontra égető szüksége van, ezért borítékolható, hogy kettőzött erővel támadják majd hatosfalunkat, legyőzésünkkel reális esélyük lenne arra, hogy ne a kieső pozíciójában karácsonyozzanak.

Persze ehhez Markovićéknak is lesz egy-két szava. Az előző szezonban idegenből szekérnyi pontot sikerült hazahozni, idén ez még nem adatott meg. Igaz Szegedről, Veszprémből és Tatabányáról „nem szokás” pontokkal hazatérni. A Gyöngyös elleni kudarc, pedig a múlté.

A Veszprémben legutóbb 3 gólig jutó Wéber Tamás szerint sorsdöntő lesz a védekezésünk milyensége, amiből ha gyors kontrákat vezethetünk, akkor két pont lehet a jutalom a nagyon egységes Mezőkövesd ellen.

Grünfelder Péter számára különleges találkozó lesz a vasárnapi, hiszen sziklaszilárd védőnk „hazaigazolása” előtt négy évig a Kövesd alkalmazásában állt, akikkel alkalmasint a Magyar Kupa négyes döntőjében bronzérmet szerzett.

Szigorúan a statisztikát tekintve nem lehetünk optimisták, hiszen az NBI-ben lejátszott 12 mérkőzésen eddig mindössze 4 komlói győzelem született az 1 döntetlen és 7 vereség mellet. Ám az utolsó mezőkövesdi kirándulásunk jól sikerült – öt sikertelen próbálkozás után végre győzelemnek örülhettünk Matyóföldön (27-28).

K&H Kézilabda liga 10. forduló 11.25 (vasárnap) 18 óra:

Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló

Mezőkövesd, Városi Sportcsarnok V: Bócz, Wiedemann