Két hókotró autó áll rajtra készen a KVG Zrt. telephelyén. Mivel az időjárás már indokolja, éjszakai ügyeletben van minden este két sofőr, és elkezdik az utak tisztítását az idei télre rendelkezésre álló 800 tonna sikosság-mentesítő anyaggal, ha az szükséges – tudtuk meg Szeitz Gábor üzemvezetőtől.

Továbbá a KVG Zrt. munkatársai türelmet kérnek az idei úttakarítási munkálatokhoz is. A kórház és a buszútvonalak elsőbbséget élveznek, a mellék utak a havazás elállta után kerülnek letakarításra. A főbb útvonalak – Jószerencsét utca – Pécsi út és Fő út – Ipari út – Kossuth Lajos utca – Gesztenyési út – Zobáki út – nem tartoznak a városgazdálkodás feladatkörébe, annak tisztítását a közútkezelő látja el, de ha tudnak, segítenek a helyi erők a munkálatokban.

Az egyirányú utcákban az út jobb oldalán parkoló gépjárművek a hókotró miatt „behavazódhatnak”, erre figyeljenek a tulajdonosok. Mindenki használjon téli gumit, és vezessen óvatosan, mert az utak akkor is csúszhatnak, ha végezzük a munkánkat. Aki nem érez elég rutint az extrém időjárásban való közlekedésre, inkább bízza magát egy tapasztaltabb sofőrre – tette hozzá az üzemvezető.