Kirakják a homoktárolókat: A tél közeledtét jelzi, hogy a Városgondnokság elkezdte a homoktárolók kihelyezését a közterületekre.

Az intézmény vezetője szerint az első körben közel 60 fa tárolót raknak ki, s a későbbiekben – ha megkapják az e célra kért fémhordókat – tovább növelik  a szóróanyagtárolók számát, főként a forgalmas, csúszásveszélyes területeken.

Folytatódik a szigetelés: A gyakori csapadékos időjárás ugyan hátráltatja a munkálatokat, de egyre több épület szépül meg az utólagos hőszigeteléseket követően. Szinte nincs olyan városrész, ahol nem szigetelnek családi vagy társasházakat, melyek aztán az új homlokzatfestésnek köszönhetően hangulatosabbá teszik a városképet.

Jól dolgoztak a rendőrök: Szolgálati feladataik példás ellátásának elismeréseként az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Komlói Rendőrkapitányság dolgozói közül hármat előléptettek. Miklós Péter főtörzsőrmestert zászlóssá, Pé-ter Viktor főtörzsőrmestert rendőrzászlóssá, Pogrányi Balázs törzsőrmestert főtörzsőrmesterré léptette elő a megyei ünnepségen Dakos József dantártábornok, Baranya megye rendőrfőkapitánya.

Tűzoltók munkáját ismerték el: A nemzeti ünnep kapcsán a Komlói Tűzoltóságon Kispál József alezredes, tűzoltóparancsnok dicséretben és jutalomban részesítette Kutits István zászlóst, Kopasz Zsolt törzsőrmestert, Dinnyés Tamás törzsőrmestert, Nemes Dániel őrmestert, Jankó Gábor törzszászlóst, Illés Tibor törzsőrmestert és Erdei Istvánné közalkalmazottat.

Újabb díjat kapott a Lakics: November 3-án a Magyar Tudomány Napja alkalmából rendezett ünnepségen Páva Zsolt, Pécs polgármestere adta át a regionális innovációs díjakat. A magán-, mikro- és kisvállalkozások kategóriájában elismerő oklevéllel jutalmazták a Lakics Gépgyártó Kft-t.

Újabb sikerekkel büszkélkedhet a Pöndöly: Az elmúlt hét vége a versenyeké volt, a néptáncegyüttes a november 5-6-i hétvégén az ajkai XVI. Bakony Fesztiválon vett részt, ahol produkciójukat a zsűri a gálaműsorba is beválogatta, s megkapták a Martin Szövetség elismerő oklevelét és a Néptáncosok Országos Baráti Körének díját is. 

Öregbítette Komló hírnevét a New Generation: A New Generation hip-hop csoport haladó táncosai november 6-án Várpalotán, az I. Országos Queen Dance Kupán versenyeztek, ahol csapatban II., duóban I., egyéniben egy II. és egy III. helyet szereztek.

“Kifestőzött” a A Belső Tűz Egyesület:  A szervezet vezetője Orsósné Tomics Annamária arról tájékoztatta lapunkat, hogy 250 ezer forintot nyertek ifjúsági közösségfejlesztést elősegítő sorozatukra. A Kifestő program három fő részből állt – önismereti, festős és kiadványszerkesztősből -, és negyven, köztük 26 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek vett részt benne.

„Csúcsfotókat” hozott Komlóra Szendrő Szabolcs: A hegymászó-fotós a Hétdomb Természetbarát Egyesület meghívására járt Komlón. Az egyik lábát még fiatalon elveszített, de a hegymászás szerelmesévé vált férfi a több évtized alatt átélt élményeiről mesélt, a látott csodákat pedig kiállításon osztotta meg az érdeklődőkkel. Olyan képekről van szó, melyek nem csupán az esztétikai élmény, hanem az elkészültük körülményei miatt is igazán különlegesek.