Tizennégy napirendit pontot tárgyaltak a képviselők a novemberi rendkívüli testületi ülésen.

A napirendek között szerepelt többek között a Komlói Tésztagyár tevékenységi körének bővítése. Az önkormányzati tulajdonban lévő tésztagyár fejlődési ívét jól mutatja, hogy bár még konkrét tervek nem hangzottak el, de a képviselők felé benyújtott kérelem tartalmazza a kenyér, friss pékáru gyártását vagy éppen a zöldségféle, dinnye, gyökér-, gumós növény termesztését, illetve a közúti áruszállítást. E tevékenységi körök elővetítik az üzem fejlődési lehetőségeit, amelyben potenciált látnak a tésztagyár vezetői és a városvezetés.

A sportpálya hatékony működtetésével, üzemeltetésével szerződés keretében a sportlétesítmények vagyonkezelésében már tapasztalatokkal bíró Komlói Fűtőerőmű Zrt-t bízta meg a testület. Azonban a gyakorlati működésével kapcsolatban még sok a kérdőjel. Várja az önkormányzat az ötleteket, hogy milyen megoldást lehetne alkalmazni annak érdekében, hogy a pálya mindenki számára nyitott legyen, de állapotát meg tudja óvni az esetleges károkozóktól. Annyi már biztos: egy új kamera kerül felszerelésre, ami csak a pályát figyeli, és a tetten ért rongálók súlyos anyagi büntetésre számíthatnak.

A testület továbbá döntött az agrárminisztérium által nyújtott támogatás – zártkerti utak felújítása – kiegészítéséről is, hogy a projektet tartalmazó vadkerítés megépülhessen a kritikus szakaszokon.

Az előterjesztésekről bővebben ITT olvashat.