A Vén Zoltán által vezetett Carbon Harcosok Klubja SE színeiben induló 16 éves Tóth Dorina Milánóban elhódította a világbajnoki címet kategóriájában.

Dorina 2015 óta tagja a komlói egyesületnek. Több éves kitartó munkájának hála több versenyen eredményesen szerepel, és számos gálára kap meghívást, hogy bemutatómérkőzéseken nyűgözze le a szakmát és a laikusokat egyaránt.

A WFC hazai szervezetének Baján megrendezett országos bajnokságán jól szerepelt Dorina, amivel kvalifikálta is magát a világbajnokságra a jövőre már profi kategóriában induló komlói lány.

Az olaszországi kick-box világbajnokságon low-kick- és K-1 szabályrendszerben nevezett. Előbbiben egy francia lány ellen kapott ki pontozással, de utóbbiban felülkerekedett ellenfelén és egy technikai K.O.-val hódította el a világbajnoki címet junior -45 kilogrammos kategóriában.

A mindennapos edzés volt a siker egyik építőköve – árulta el nekünk Vén Zoltán, Dorina edzője, aki nem csak fizikailag, de mentálisan is edzi tanítványát. A rendszeres csoportos- és magánedzés mellett besegít a gyermekek tréningjébe is, ahol jobban elmélyítheti magában a sportág csínját, bínját  a tanításon keresztül – tudtuk meg a vezetőedzőtől.

Vén Zoltán vezetőedző: “a milánói világbajnokság a klub életében egy kiemelkedő esemény volt, amely több ember együttes munkájának a gyümölcse. Természetes Dorina érdemei mellett az egyik legnagyobb támogatónkat, az A123 Kft-nek is köszönet illeti az anyagi támogatásért, hogy az álom megvalósulhatott.”

Vén Zoltán kick-box és ökölvívó edző, 1 danos kick-box mester többek között hozzátette: ez az eredmény talán reflektorfénybe állíthatja a klubot, hiszen nem titkolt szándékom, hogy minél több gyermekkel szerettessem meg a küzdő sportot és tudjam felvirágoztatni Komlón, ahogy azt az elődeim és példaképeim – Major Zoltán és a háromszoros Európa-bajnok Bugyik György – tették.

Bővebben a komlói klubról: facebook