A Szilvási Sportpark egy új lába, a rekortánpálya elkészülte után is tovább folyik a munka, ezúttal a kökönyösi és a dávidföldi városrész nagyobb beruházásainak pillanatnyi állapotát kaptuk lencsevégre. Fotó: Szent Borbála Otthon

A komlói Szent Borbála Otthon oldalán már szembetűnő az új arculat. Ahogy arról már korábban írtunk teljesen lecserélik a tetőhéjazatot és napelemeket szerelnek fel rá, az energetikai korszerűsítés során hőszigetelik a falakat, kicserélik a nyílászárókat és modernizálják a fűtési rendszert. Átépítik a bejáratokat, hogy a mozgássérültek is használhassák őket. A fejlesztés első lépcsőfoka azonban az erkélyek befalazása, amit jelenleg is végez a kivitelező.

A Munkácsy utcában az útburkolat felfestése után hamarosan a műszaki ellenőré lesz a főszerep, hogy átadja azt hivatalosan is a városnak, miután mindent rendben talált. Előtte még a kivitelező szintbe hozza a kapubeállókat és az útcsatlakozásokat. Továbbá a tervek szerint meg lesz tiltva az út szélén a megállás és a várakozás az utca teljes hosszában, mindkét oldalon. A „vásártérhez” vezető szakaszon az önkormányzat a kapubehajtókhoz és a járda-parkolósáv kialakításához ingyenesen biztosít az utca ingatlantulajdonosainak gyephézagos betonelemeket és zúzalékot.  Az új körforgalom tereprendezése is elkezdődött, hiszen a kör közepét díszítő kettőskereszt már el is foglalta méltó helyét a frekventált csomópontban.

A megnőtt forgalomból adódó két közúti baleset is jól indokolta már a Petőfi tér forgalmi átalakítását is. A tér és környékének teljes átalakítása a mélyben, a föld alatt kezdődött, hiszen az elöregedett közmű vezetékeit, kábeleit jelenleg is korszerűsítik a szakemberek. A Mikszáth Kálmán utcában pedig már a régi, veszélyes vasból készült játszóteret is eltávolította a kivitelező, hogy helyet csináljon az újnak. A munkálatokkal megbízott cég közleményben kéri a gépjárműtulajdonosokat, hogy az érintett területen lévő parkolókat egy ideig ne használják. Bővebben a Komlói Újság weboldal Felhívás/Hirdetmény menüpont alatt olvashatnak a parkolólezárásról.