A Szociális Munka Napja alkalmából adtak át elismeréseket Komlón. A Komlói Színházban tartott rendezvényen azokra a szakemberekre irányították rá a figyelmet, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.

 Polics József, Komló polgármestere ünnepi gondolatai között kiemelte: „Az Önök tevékenysége nem egyszerűen munka, hanem hivatás, a szó legnemesebb értelmében, hisz nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is”.

„Önök hivatásként választották mások segítését, munkájuk során a nehézségekkel és problémákkal küzdő emberekkel közvetlenül találkoznak. Nap, mint nap gyakran erőn felül, olyan áldozatos munkát végeznek, melyet csak elhivatottsággal, empátiával és kivételes szociális érzékenységgel megáldva lehet vállalni” – tette hozzá.

“Magam is tudom, jó munkát végezni csak megfelelő feltételek mellett lehet, mi épp ezért tartottuk fontosnak, hogy javítsunk munkakörülményeiken, az ellátórendszerhez tartozó intézményeinket sikerült megújítanunk, ezzel megteremtettük a formát, melyet tartalommal Önök töltenek meg” – vázolta a komlói viszonyokat a városvezető.

Polics József ünnepi gondolatainak zárásaként megköszönte a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Szilvási Bölcsődéjében, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál, a Komló Térségi Szociális Szolgáltató Központnál, a „Szent Borbála Otthon” Nonprofit Közhasznú Kft-ben és a Szoceg Nonprofit Kft.- Mecsekjánosi Idősek Otthonában dolgozók munkáját.

Az ünnep alkalmából városi elismeréseket adott át Bareithné Benke Nikolett alpolgármester és Polics József polgármester. Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevelet vehetett át:

Martonné Tálász Etelka, a Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ- Egyházaskozári Idősek Klubja dolgozója egész évben nyújtott megbízható munkája elismeréseként.

Sánta Józsefné, a Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ- Házi segítségnyújtás munkacsoport dolgozója, az egész évben nyújtott megbízható munkája elismeréséért.

Balog András, a SZOCEG Nonprofit Kft. Mecsekjánosi Időskorúak Otthona szociális gondozója és ápolója, az idősekhez való példaértékű hozzáállása, türelme és kiváló szakmai munkája elismeréseként.
 
Szigeti János, a SZOCEG Nonprofit Kft. Mecsekjánosi Időskorúak Otthona szociális gondozója és ápolója, a munkájára odafigyelő, lelkiismeretes munkájáért, aki más munkakörökben is sokszor nyújt segítséget az otthonnak, ezzel gördülékenyebbé téve az otthon életét.

Bulátkó Imre Gáborné, a Szent Borbála Otthon Székhely Intézményének osztályvezetője, az idős ellátásban nyújtott lelkiismeretes munkájáért, és a gondozási feladatok kiváló megszervezéséért.

Németh Jánosné, a Szent Borbála Otthon Székhely Intézményének gondozója, az idősek ellátásában türelemmel végzett kiváló szakmai munkájáért.

Nemesné Szabó Éva, a Szent Borbála Otthon Székhely Intézményének gondozója, az idősek ellátásában nyújtott példaértékű szakmai munkájáért.

Baranyiné Erdei Ibolya, a Szent Borbála Otthon Székhely Intézményének gondozója, az idősek ellátásában nyújtott lelkiismeretes szakmai munkájáért.

Horváth Lajosné, a Szent Borbála Otthon 1. sz. Telephelyének ápolója, az idősek ellátásában nyújtott több évtizedes áldozatos, magas szintű szakmai munkájáért.

 Kruzslicz Attiláné, a Szent Borbála Otthon 2. sz. Telephelyének osztályvezetője, az idős ellátásban nyújtott lelkiismeretes vezetői munkájáért.

Darvasiné Rück Angéla, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat esetmenedzsere, aki felelősségteljes és magas színvonalú szakmai munkájával segíti a Komlói járás gyermekeinek védelmét.

Fuchs Hella, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat tanácsadója, kiemelkedő, lojális szakmai munkájáért.

Möller Csilla, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője, pontos, precíz munkájáért kiemelkedő szakmai tudásáért.

Kelemen Petra, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője, széleskörű ismeretet alkalmazó, szakmailag előremutató munkájáért.

Bakóné Horváth Marianna, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szociális asszisztense, szakmai munkát magas szinten támogató adminisztrációs tevékenységéért.

Az est zárásaként a Súgólyuk Színház „Jutalomjáték” című előadását tekinthették meg az ünnepeltek.