Majd’hogy tökéletes játékkal 10 gólos győzelmet aratott együttesünk szombaton az erős középcsapatnak számító Budakalász ellen. Nem sok idő maradt pihenésre, kedden irány a Bakony, a magyar kézilabdázás szentélye, a Veszprém Aréna.

 Nem egy jókedvű házigazda fogadja csapatunkat a bajnokság soros fordulójában. Míg Balázs Sasáék parádéztak a Budakalásszal szemben, addig Nagy Laciék ismét csak szenvedtek a BL-ben, ezúttal a svéd Kristianstadban.

A mérkőzés kimenetelét vélhetően nem befolyásolják az előzmények, a lelkünknek mégis jól jönne egy számszerűen kimutatható helytállás Magyarország legpatinásabb alakulata ellen.

Ennek receptjét Balázs Sándor, kőkemény védőnk sem tudta megfogalmazni igazán. „Mindenki ismeri az erőviszonyokat, nekünk a fő célunk az lehet, hogy egy feszes, jó meccset játsszunk a topligás csapattal, amiből tudunk építkezni”– érzékeltette a különbséget a két klub között a komlói szurkolók körében igen népszerű játékos.

Míg a hazaiaknál a nemzetközi színtéren mutatott eredménytelenség miatt fájnak a fejek, addig nálunk a kapusposzton kialakult sérüléshullám jelent problémát. Selymes Attila után – a kiváló formában védett – Ante Granić is kidőlt a sorból.

Ante még a Budakalász elleni mérkőzés első félidejében kapott fájdalmasan hüvelykujjához, a mérkőzést azonban ezzel együtt magas szinten teljesítette.

Dr. Móricz Ottó csapatorvos tájékoztatása szerint Ante jobb kezének egyes ujján látható egy törés, ami nem mozdult el. Hétfőn újabb vizsgálatokra került sor. Gyógyulása várhatóan 3-4 hét.

Kimondható: rájár a rúd játékosainkra, Gebhardt Ádám, Balázs Sándor, Selymes Attila és Hoffmann József után ezúttal horvát kapuvédőnk került a maródik listájára, aki így kihagyja a Veszprém elleni mérkőzést. Tudvalévő, Selymest megműtötték, így jelenleg Szabó Martin áll egyedül rendelkezésre, mellette az ificsapat hálóőre, Szilágyi Benjámin jelent alternatívát keddre.

Mivel több fontos mérkőzés is lesz még a következő öt hétben – klubunk vezetésétől származó információk szerint – nem kizárt, hogy átmenetileg igazolnunk kell egy „portást”.

K&H Kézilabda liga 8. forduló, november 13. 18 óra:

Telekom Veszprém – Sport36-Komló

Veszprém Aréna V: Rontó, Szanyi