Tízgólos győzelmet aratott NB I-es kézilabdacsapatunk az igen erős Budakalász ellen. A mérkőzés főszereplői mondták a mérkőzés után:

Forgács Gyula, a CYEB Budakalász vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak! Jól játszottak, mi meg nagyon rosszul. Az első félidőben kapott 19 gól ellenére a második félidőben megvolt az esély arra, hogy utolérjük ellenfelünket, de rendre hibáztunk. Hetek óta meghatározó játékosaink nélkül szerepelünk, 8-9 játékos játssza végig a meccseket. Ezt most megéreztük. Várható volt, hogy lesz ilyen találkozó, amikor meghatározó játékosaink nem olyan teljesítményt nyújtanak, amit megszoktunk tőlük. Sok fiatal játékosunk van, akik most nagyobb szerephez jutottak. Ha van, akkor a mérkőzés pozitívuma a fiatal Váczi Milán és Sinkovits Benjamin játéka. Nehéz feladatot tűztünk ki azzal, hogy ilyen sok fiatallal vágtunk neki a szezonnak. Tudtuk, hogy lesznek buktatók, de innen lesz szép felállni, ettől szép a sport, hogy egy ilyen méretes zakó után hétfőtől ismét összerakjuk magunkat.”

Váczi Milán, a Budakalász átlövője: „Gratulálok én is a Komlónak! Gyenge védőjátékunkat kihasználta ellenfelünk, kihasználta azokat a hibákat, amiket elkövettünk.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Régen játszottunk már tétmérkőzést. Volt egy hetünk, hogy kipihenjük a nemzetközi kupameccs és az utazás fáradalmait, amihez nem voltunk hozzászokva.  Azok után megfelelően fel tudtunk készülni a Budakalász ellen. Igazából ez a végletek mérkőzése volt: nekünk minden összejött, nekik kevésbé. Ez eredményezte a 10 gólos különbséget, ami igazából nincs meg a két csapat között. Megérezte ellenfelünk azt, hogy a kulcsjátékosaik hiányoztak. Ezzel szemben nálunk mindenki rendben volt, jól tudott beszállni a mérkőzésbe. A mérkőzés kezdete után tudtuk rendezni a védekezésünket, a labdaszerzésekből, védésekből könnyebb gólokat szereztünk. Külön öröm volt, hogy felállt védelem ellen is eredményesek tudtunk lenni. Nehéz periódus előtt állunk, nekünk az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni, hogy elérjük céljainkat.”

Balázs Sándor, a Sport36-Komló védője: „Próbálok élni a lehetőséggel jobbátlövő poszton. Olykor összejön, olykor nem. A fő cél, hogy ne hibázzak sokat. Meglepően könnyű győzelmet arattunk. Személy szerint kemény, kiélezett csatára számítottam, mivel a Budakalásznak olyan belső játékosai vannak, akik távolról nagyon veszélyesek. Erre készültünk is, de – különösen a mérkőzés elején – nem tudtuk megakadályozni, hogy eredményesek legyenek, mert magunkhoz képest, a faultok elmaradása miatt, sok gólt kaptunk ebből a távolságból. A végére kicsit elfáradtak, pontatlanok lettek a lövéseik, ezzel sikerült egy kis előnyt kiharcolnunk. A végén nekünk minden összejött, nekik semmi. Így alakult ki ez a nagy különbség, ami – hozzá teszem – nincs meg a két csapat között.”