A Komlói Praxisközösség 2018. március 1-jén kezdte meg munkáját. Az ellátási területéhez tartozik Komló és a gyermekpraxis tekintetében Szászvár. 

A praxisközösségi társulás célja, hogy a területéhez tartozó lakosság egészségi állapotának javulásához többletszolgáltatások nyújtásával – és több idő ráfordításával – járuljon hozzá. Ezek közé a szolgáltatások közé tartozik az egészségügyi állapotfelmérő lap kitöltése, a heti 2 órás prevenciós rendelési idő biztosítása, és plusz szakemberek bevonása; mint a gyógytornász, illetve a dietetikus. A szakemberek összehangolt munkája lehetővé teszi, hogy a programba bevont kliensek folyamatos segítséget és átfogó életmód-tanácsokat kapjanak a szakemberektől.

Az elmúlt időszakban több prevenciós célú rendezvényt is szerveztünk; a június 8-án lezajlott szűrőbuszos szűrésen 128 fő vett részt különböző szakorvosi vizsgálatokon és életmód-tanácsadásokon, valamint a Komlóért Expo rendezvényhez kapcsolódóan egy három napos egészségnap-sorozat került megrendezésre.

A védőnők munkájának köszönhetően egy a gyermekáldásra felkészítő tanfolyam zajlott a nyári hónapokban, valamint ennek folytatásaként a péntekenként tartandó rendszeres anya-gyermek klubfoglalkozás is működik már a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében. (Komló, Kossuth L. u. 103.)

Kérjük, ha bővebben szeretne tájékozódni a programmal kapcsolatban, keresse fel saját háziorvosát vagy látogasson el Facebook oldalunkra. (Komlói Praxisközösség)