Tizennégy kenderföldi nyolcadikos 10 napot tölthetett a németországi Neckartenzlingenben, az iskola diákcsere programjának keretében. (Sáfrán Éva beszámolója)

A hét évnyi, heti hat órás nyelvtanulás meghozta gyümölcsét, hiszen a tanulók talpraesetten, bátran használták megszerzett nyelvtudásukat, miközben német családoknál éltek, iskolába jártak, és nem utolsó sorban: partnereikkel együtt kirándulásokon vettek részt. Ulmban a csapat felfedezte az óvárost és felmászott a világ legmagasabb templomtornyába. Egy délelőttöt a stuttgarti állatkertben, egy délutánt a Mercedes-múzeumban töltöttek. A Ritter Sport csokoládégyár csokiműhelyében pedig maguk is kipróbálhatták a csokoládégyártást. A magyar diákok némettudásukat csiszolhatták nyársalás, falmászás, kísérletezés és a partnerekkel, családokkal töltött idő alatt is, például búcsú-bowlingozás közben.

Kilenc fantasztikus nap után magasabb szintű nyelvtudással, életre szóló barátságokkal, megannyi élménnyel gazdagodva és csokoládéval megpakolva tértek haza. És alig várják a májust, a diákcsere második, komlói részét.

(Sáfrán Éva)