A Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete és a Közösségek Háza közös szervezésében került megrendezésre a Gérecz Attiláról elnevezett vers-és prózamondó verseny.

A középiskolások számára meghirdetett verseny nem csupán a versek szeretetére hívta fel a figyelmet, hanem egy fiatalon elhunyt és méltatlanul elfelejtett költő, sportoló forradalmárt állított a középpontba, Gérecz Attilát, aki a mai ifjúság számára is példa lehetne.

Ahogy a versenyfelhívásukban fogalmaztak: „Ezzel kívánunk tisztelegni a forradalom áldozatai előtt, és így akarunk emlékezni a 62 évvel ezelőtt történtekre. Nem titkolt szándékunk, hogy a diákokat megerősítsük abban a hitben, hogy a hazaszeretet ma is megbecsült erény.”

A verseny két fordulóból állt. Az első részben a kötelező verset kellett elmondaniuk, amelyet a szavalók a névadó műveiből válogattak. A második fordulóban a szabadon választott versek következtek. A szervezők csak azt szabták feltételül, hogy magyar szerző a hazához kapcsolódó verse vagy prózája hangozzék el.

Szoros küzdelemben a következő eredmények születtek.

1.helyezett lett Kovács Bernadett 11.B osztályos tanuló a komlói Kökönyösi Gimnáziumból. Felkészítő tanára Ignáczné Somogyvári Szilvia.

2.helyezést ért el Orsós Norbert 11. osztályos tanuló, 3.helyezett Gungl Gréta Jozefa 11. osztályos tanuló lett. Mindketten a magyarhertelendi Brázay Kálmán Gimnázium tanulói. Felkészítő tanáruk: Papp Károlyné.

A szervezők reményüket fejezték ki, hogy minden résztvevő tartalmas délutánt töltött el a Közösségek Házában, s szokásuk szerint senkit sem hagytak üres kézzel távozni.