Szorgos, kétkezi munkával zárta az elmúlt hetet Komló Városi Óvoda Körtvélyesi Tagóvodájának apraja-nagyja. Szülők és gyermekeik az óvó nénik irányításával fásítottak, növényeket ültettek az ősz legszebb színeit felvonultató udvarukban.

Még a nyáron zárult le a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. A nyertesek között volt a komlói Nagy-Kör Óvodai Alapítvány Zöldülő Körtiovi programja, amelynek jóvoltából zajlott az előző pénteken nagyszabású udvarrendezés.

A Tesco-s vásárláskor kapott zsetonnal lehetett szavazni még májusban az óvodára, amelynek során 1 hónap alatt 17 801 szavazatuk gyűlt össze. Ennek eredményeként a Körtvélyesi Tagóvoda közössége 400 ezer forintot nyert a Nagykör Óvodai Alapítvány támogatására.

Az óvoda alapprogramja a környezettudatos nevelést állítja fókuszba, amely az elnyert támogatásnak köszönhetően most tovább bővülhet. Ennek keretében fásítják, sövénykerítéssel látják az udvart. Az útépítés miatt kivágott két vadgesztenyefa helyére juharfák kerülnek, de lesz még egy vadgesztenyefájuk, sőt a legutóbbi közös program során almafa is földbe került. Tervben van fűszer- és virágoskert létesítése, amihez gyermekek és felnőttek által használt kerti eszközöket is beszereztek már.

„Törekszünk arra, hogy olyan programokat szervezzünk, amikor a gyermekek a szülőkkel együtt tapasztalják meg a környezettudatos magatartásmódot” – hangsúlyozzák az óvodában.

A Tescoban dolgozó szülők hívták fel a figyelmet a támogatás lehetőségére, amelynek segítségével szeretnék a jeles zöldnapjaikat – az állatok világnapját, a víz- és a Föld napját és madarak és fák napját – színesíteni. A nemrég lezajlott állatok világnapján például egy állatsimogatós délelőttöt szerveztek, amelynek során a Mini Zoo települt ki az óvodába.

Előre is tekintenek az óvoda munkatársai. Tavasszal a mostanihoz hasonló programot szerveznek, illetve egy óvodai kirándulás is beterveztek, amikor mind a hat csoportjuk egy közeli ökoparkot vesz célba.  De bábelőadás, akadályverseny és játszóház is belefér a május 31-ig szóló a projektbe, mely Tesco támogatásával valósulhat meg.